Cum explică Poliţia Prahova tergiversarea anchetei în cazul morţii fotomodelului Costică Toma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Toma
Constantin Toma

IJP Prahova a reacţionat prin Biroul de Presă după ce „Adevărul“ a publicat informaţia conform căreia raportul medico-legal în cazul morţii suspecte a fotomodelului Costică Toma nu a fost remis familiei pentru că poliţia nu a plătit taxele la Serviciul de Medicină Legală (SML).

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, Raluca Brezeanu, poliţia nu a plătit taxele specifice pentru obţinerea raportului de expertiză medico-legală pentru că SML Prahova nu a emis factura.

“În urma apariţiei în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia IJP Prahova nu a plătit factura reprezentând contravaloarea necropsiei într-un dosar penal, facem precizarea că IJP Prahova nu a primit această factură, conform procedurii”.

Reamintim că la aproape două luni de la moartea suspectă a tânărului de culoare, găsit spânzurat în locuinţa sa din Ploişeti, cadavrul acestuia se află încă la morgă, iar anchetatorii nu pot închide ancheta tocmai pentru că nu au concluziile oficiale ale medicului legist. Raportul necropsiei este singurul care poate stabili cauza reală a morţii. Familia tânărului mort spune că au suspiciuni cu privire la cauza morţii şi refuză să accepte că bărbatul s-a sinucis.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a deschis un dosar penal in rem în care face cercetări cu privire la ”sustragerea sau distrugerea de probe”. Vizat de anchetă este unul dintre medicii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Prahova.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite