Cum au încercat angajaţii unui centru de plasament să mascheze un accident rutier în care a fost implicat un copil: „Zicem că a căzut din copac“ VIDEO

0
0
Copilul lovit de maşină avea piciorul rupt, dar nimeni nu l-a băgat în seamă FOTO captură video
Copilul lovit de maşină avea piciorul rupt, dar nimeni nu l-a băgat în seamă FOTO captură video

Angajaţii unui centru de plasament din Plopeni, aflat în subordinea DGASPC Prahova, au încercat să ascundă un accident rutier în care a fost lovit un copil aflat în grija lor.

În timp ce băiatul lovit de maşină se afla întins pe iarbă şi ţipa de durere, îngrijitorii, lipsiţi de empatie, discutau între ei un scenariu plauzibil care să nu le aducă răspunderea în faţa legii.

Niciunul dintre ei nu a mers să vadă ce a păţit copilul şi dacă are nevoie de ceva, prima grijă a lor fiind o explicaţie care să-i scape de pedeapsă. Ba mai mult, când băiatul accidentat striga că are piciorul rupt, una dintre îngrijitoare i-a cerut pe un ton răstit să tacă din gură.

Întreaga discuţie a fost filmată cel mai probabil de un alt copil din centru, iar înregistrarea video a fost postată pe Facebook de Vasile Bălan.

Accidentul s-a petrecut în luna iunie, anul trecut. Potrivit unor surse, unul dintre angajaţii centrului din Plopeni a lăsat maşina parcată în curtea instituţiei cu cheile în contanct. Profitând de neatenţia şoferului, unul dintre adolescenţii aflaţi în plasament a urcat la volan şi a pornit maşina, lovind un alt băiat care se afla pe alee.

Cazul a ajuns până la urmă în atenţia poliţiei care a făcut cercetări privind producerea accidentului

”Aspectele semnalate au făcut obiectul unui dosar penal în care poliţiştii au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

La data de 30 aprilie 2021, dosarul a fost înaintat cu propunere de soluţie procedurală, unităţii de parchet sus-menţionate”, potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

Doi angajaţi ai centrului au fost demişi

În paralel  conducerea DGASPC a făcut o anchetă internă care s-a finalizat cu desfacerea contractului de muncă în cazul a doi angajaţi ai centrului din Plopeni, iar alţi patru au fost sancţionaţi cu reducerea salariului pe bază pe o perioadă de trei luni de zile. Un al şaptelea angajat a primit avertisment scris, potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola.

În prezent, centrul de la Plopeni este desfiinţat.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri