Pacient de la Psihiatrie, mort după ce a fost bătut de un asistent medical. Procurorii au deschis o anchetă

0
0
Pacientul a zăcut la pat 4 zile înainte de a muri FOTO Arhivă Adevărul
Pacientul a zăcut la pat 4 zile înainte de a muri FOTO Arhivă Adevărul

Moartea pacientului a survenit în data de 5 august la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, judeţul Prahova. El ar fi fost bătut în data de 1 august, după câte au descoperit procurorii.

UPDATE: Poziţia oficială a autorităţilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a formulat un punct de vedere legat de moartea pacientului de la Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti.

„La data de 5 august, a.c., în jurul orei 11.00 polţiştii Secţiei nr. 2 de poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, despre faptul că la aceaşi dată în jurul orei 6.50 un pacient în vărstă de 61 de ani a decedat.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, fiind realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploieşti.

În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a opinat schimbarea încadrării juridice din Ucidere din culpă în  Loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Cercetările sunt continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, a precizat instituţia.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un bărbat cu probleme psihice a murit la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, din judeţul Prahova după ce a fost bătut de către un asistent. 

Parchetul de pe lângă TribunaluluI Prahova a deschis dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Potrivit unor surse din zona anchetei, pacientul mort a fost implicat pe 1 august într-o încăierare cu fratele său, şi el pacient în acelaşi centru. 

Un asistent medical a intervenit să-i despartă, iar ulterior l-a agresat pe cel care începuse scandalul. Se pare că agresiunea a fost una deosebit de violentă, legiştii şi procurorii urmând să stabilească toate circumstanţele abia după autopsie.

Victima a acuzat stări de rău, motiv pentru care a fost chemat medicul centrului, care a decis să-l transfere pe pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 

Aici medicii au constatat ca bărbatul avea coaste fisurate, i-au dat un tratament şi l-au trimis înapoi în centru, la Călineşti, unde a decedat în ziua de 5 august.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă încadrarea juridică s-ar putea schimba pe parcursul anchetei. La fel şi principalul suspect, având în vedere că nu este deocamdată clar cine i-a provocat rănile grave pacientului decedat: fratele său sau asistentul medical. 

Vă recomandăm şi:

Motociclistul acuzat de omor a fost arestat pentru 30 de zile. Ce pedeapsă riscă acesta dacă este găsit vinovat

Filmul accidentului în care un tânăr care mergea pe trotinetă a fost omorât de un motociclist cu care s-a şicanat în trafic

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri