Copil de cinci ani, rănit grav pe pârtia din Buşteni. A fost preluat de elicopterul SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de cinci ani se află în stare critică după ce s-a lovit la cap în timp ce se dădea cu sania pe o pârtie din Buşteni. Băieţelul este lovit la cap şi a fost preluat cu elicopterul pentru a fi transportat cât mai repede la un spital din Bucureşti.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, la Buşteni, pe Pârtia Kalinderu. Potrivit Salvamont, copilul se afla pe pârtie împreună cu părinţii şi se juca cu o sanie fără şine, din plastic, de tip făraş. A alunecat pe pârtia acooperită cu gheaţă şi nu a mai putut controla direcţia. S-a oprit într-un gard de protecţie, lovindu-se puternic la cap.

Potrivit Biroului de Presă al Serviciului de Ambulanţă Prahova, băieţelul are o plagă penetrantă oculară şi traumatism cranio facial grav.

Copilul a fost transportat iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Sinaia. Pentru că starea lui era una critică, medicii au decis să solicite ajutorul unui elicopter pentru a-l transporta la spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni, a precizat că sâmbătă au fost mai multe accidente grave pe pârtie, nu mai puţin de opt intervenţii ale salvatorilor. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite