Controale la rafinăriile din zona Ploieştiului, după ce oamenii au sesizat că nu mai pot îndura mirosul greu. „Mânca-v-ar ciuma şi lepra”

0
Publicat:

Comisarii de mediu au demarat acţiuni de control la cele trei rafinării funcţionale din zona municipiului Ploieşti în urma sesizărilor privind disconfortul olfactiv resimţit de cetăţeni.

Rafinărie Ploiești. FOTO Garda de Mediu Prahova / Facebook
Rafinărie Ploiești. FOTO Garda de Mediu Prahova / Facebook

Ca urmare a disconfortului olfactiv resimţit de locuitorii municipiului Ploieşti în ultimele zile, precum şi a sesizărilor primite, Garda de Mediu Prahova a demarat acţiuni de inspecţie şi control la cele trei rafinării funcţionale din localitate”, se arată marţi într-o postare de pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova.

Concluziile vor fi prezentate după finalizarea acţiunilor.

Ploieștenii care sunt nevoiți să îndure de mult timp un miros insuportabil, în cartierele mărginașe, le-au transmis numai mesaje de „bine” pe rețelele sociale. În opinia lor, comisarii Gărzii de Mediu sunt la fel de vinovați pentru că ar fi închis ochii la mai multe nereguli.

Și cam când finalizați? (nr. controalele) Că ne ustură pe nas în continuare. Nu vă grăbiți, să nu transpirați! Nu este vorba de "ultimele zile", ci de cel putin ultimele saptamani, iar evenimentele s-au repetat des in ultimii ani. Să vă ardă focul. În iad să ardeți. Şi voi şi copiii voştri. Nu răspundeți la telefoane? Mânca-v-ar ciuma şi lepra. Şi pe voi şi p-ăia cu rafinăriile”, au scris ploieștenii pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.

Garda de Mediu Prahova a amendat toate rafinăriile din jurul Ploieștiului  

Rafinărie petrol Ploiești. FOTO observatorulph
Rafinărie petrol Ploiești. FOTO observatorulph

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova a amendat rafinăriile care funcţionează în zona municipiului Ploieşti, sancţiunile fiind aplicate „în urma numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv” primite de la locuitorii municipiului.

Anunţul comisarilor de mediu a fost făcut în luna octombrie 2023, exact în una dintre zilele în care, în unele zone ale oraşului, locuitorii au constatat din nou că aerul este greu de respirat, din cauza mirosului de sulf.

În urma controalelor efectuate la cele trei rafinării din arealul Municipiului Ploieşti demarate ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv resimţit în ultima perioadă de locuitorii oraşului, Garda de Mediu Prahova a aplicat operatorilor care administrează rafinăriile sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 130.000 lei în conformitate cu prevederile Legii 104/ 2011 privind calitatea aerului şi ale OUG 195/2005 privind protecţia mediului”, a anunţat, pe Facebook, Garda de Mediu Prahova. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite