Condamnat la 5 ani, primarul din Secăria a obţinut rejudecarea procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii Curţii de Apel au „întors“ dosarul la Judecătoria Sinaia Foto: Adevărul
Magistraţii Curţii de Apel au „întors“ dosarul la Judecătoria Sinaia Foto: Adevărul

Acuzat că a ajutat mai mulţi localnici să obţină subvenţii agricole nemeritate şi condamnat la cinci ani de închisoare, primarul comunei prahovene Secăria, Iulian Popa, a fost înştiinţat recent că dosarul va fi rejudecat

Curtea de Apel Ploieşti a decis, zilele trecute, să trimită spre rejudecare dosarul în care primarul comunei Secăria, Iulian Popa, fusese acuzat de instigare la înşelăciune. Decizia a venit în urma recursului formulat de inculpat, după ce, în luna ianuarie, Judecătoria Sinaia îl condamnase pe edil la cinci ani de închisoare. Magistraţii de la Curtea de Apel au decis să „întoarcă“ dosarul la prima instanţă, Judecătoria SInaia, spre rejudecare, a anunţat site-ul de ştiri locale max-media.ro.

Primarul fusese trimis în judecată de către DNA, pentru facilitarea mai multor fraude din fonduri europene. Potrivit anchetatorilor, edilul Iulian Popa a ajutat 11 familii din Secăria să obţină subvenţii din partea Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, folosindu-se de declaraţii şi adeverinţe false. Prejudiciul calculat a fost de aproape 240.000 de lei. Citiţi aici mai multe amănunte despre acest caz:

Primar condamnat la 5 ani de închisoare pentru fraude cu subvenţii europene

Comuna Secăria, aflată în partea de nord a judeţului Prahova, aproape de Câmpina şi Valea Doftanei, a ajuns în atenţia presei în 2007, când administraţia locală, condusă de acelaşi primar, a oferit o bucată foarte mare de teren către o firmă aparţinând deputatului Florin Anghel, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean.Firma, la care parlamentarul PDL deţine 44,2 % din acţiuni, a primit 68,9 hectare de păşune la un preţ foarte avantajos, de 0,22 euro pe metru pătrat, şi a concesionat alte 30,9 hectare în schimbul unei redevenţe de 40.000 de euro în 49 de ani. În schimb, societatea s-a angajat să realizeze un complex turistic de cinci stele, Anghel declarând în mai multe rânduri în presă că afacerea este una „riscantă" pentru firma câmpineană.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite