Cheia, „zona crepusculară“ autohtonă: un cetăţean din Kuweit, pilotul Mircea Crăciun şi ucigaşul deputatului Bălăşescu, căutaţi în staţiunea prahoveană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teoriile conspiraţioniste se adâncesc în staţiunea Cheia, după ce surse din Prahova susţin că socrul deputatului Mihail Bălăşeşcu, Epaminonda Burchel, dat în urmărire generală, ar fi căutat în respectiva localitate. Alte două persoane sunt căutate în zonă: un cetăţean din Kuweit, pentru care există o recompensă de 10.000 de euro, şi pilotul Mircea Crăciun, dispărut cu planorul pe 6 august

Trei persoane, între care nu există aparent nici o legătură, sunt căutate în zona staţiunii după ce informaţii, venite atât pe căi oficiale cât şi neoficiale, leagă dispariţia acestora de localitatea din Prahova. Căutări mai vechi sunt desfăşurate încă de pe 6 august, când un Mohamed Ta Albaghli, un cetăţean de 79 de ani din Kuweit, a dispărut pe 5 august din staţiunea prahoveană Cheia, după ce a plimbat la plimbare, iar de atunci nu este de găsit, în ciuda unei recompense consistente oferite de familie, 10.000 de euro, pentru informaţii concludente.

Din 7 august, la o zi după dispariţia pilotului Mircea Crăciun, jandarmi, poliţişti, salvatori şi voluntari caută, tot în zona Cheia, localitate foarte apropiată de locul unde a fost primit ultimul semnal al aparatului de zbor, indicii despre locul în care acesta s-ar fi prăbuşit. 

image

Pilotul Mircea Crăciun

Dacă în cazul pilotului Mircea Crăciun, căutările au rămas în faza de misiune permanentă, în cazul cetăţeanului din Kuweit, ancheta se desfăşoară prin „mijloace ce ţin de activitatea Poliţiei“, dar sunt numeroase persoane din zonă care încearcă să dea de urma acestuia din dorinţa de a încasa recompensa.

În condiţiile în care despre arab se spune că ar fi o persoană foarte bogată, cu afaceri în petrol, rudă chiar cu emirul Kuweitului, în Cheia au apărut şi teorii incredibile. Una dintre ele este accea că cele două dispariţii sunt legate, iar bărbatul din Kuweit ar fi fost răpit de arabi, care au angajat pilotul dispărut să-l ia cu planorul şi să-l ducă într-o destinaţie necunoscută.

disparut kuwait cheia

Semnalmentele bărbatului

Bărbatul are aproximativ 1,75 m înălţime, constituţie astenică, părul tuns scurt, ten măsliniu, mustaţă şi poartă ochelari de vedere.

Mohamed Ta Albaghli, cetăţeanul din Kuweit dispărut

La data dispariţiei, acesta era îmbrăcat într-un veşmânt tradiţional arab, de culoare albă, avea capul descoperit şi folosea un baston din lemn de culoare neagră, cu inscripţii argintii cu caractere arabe.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea cetăţeanului kuweitian sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Ucigaşul deputatului Bălăşeşcu s-ar ascunde la Cheia

Între timp, un alt dispărut se adaugă listei de căutări. Informaţii neoficiale din Prahova vorbesc despre faptul că socrul deputatului Mihail Bălăşeşcu, Epaminonda Burchel, s-ar ascunde la Cheia. Pe 4 septembrie, Bălăşescu a fost găsit mort în locuinţa fostului socru, din Bragadiru, iar principalul suspect de crimă este chiar Epaminonda Burchel.

Acesta nu a fost găsit nici până acum şi a primit mandat de arestare în lipsă. Ucigaşul şi-ar recunoscut crima într-un bilet în care a mai scris „de mine nu se va mai auzi niciodată“.

Poliţiştii din toată ţara îl caută pe criminalul care l-a ucis, la sfârşitul săptămânii trecute, pe fostul secretar general adjunct al PNL, Mihail Bălăşescu.

Pe aceeaşi temă

Procurorii au dispus arestarea în lipsă a fostului socru al lui Mihail Bălăşescu, acuzat că l-ar fi omorât pe ex-secretarul general al PNL

Recompensă de 10.000 de euro pentru găsirea unui bărbat din Kuweit dispărut la Cheia. Teoria conspiraţiei: arabul a fost răpit cu planorul dispărut
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite