Recompensă de 10.000 de euro pentru găsirea unui bărbat din Kuweit dispărut la Cheia. Teoria conspiraţiei: arabul a fost răpit cu planorul dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul din Kuweit, dispărut pe 5 august la Cheia. FOTO IJP Prahova
Bărbatul din Kuweit, dispărut pe 5 august la Cheia. FOTO IJP Prahova

Mohamed Ta Albaghli, un cetăţean de 79 de ani din Kuweit, a dispărut pe 5 august din staţiunea prahoveană Cheia şi nu este de găsit. Familia oferă o recompensă de 10.000 de euro pentru indicii concludente în anchetă. În caz au apărut şi teorii conspiraţioniste.

Căutările bărbatului de 79 de ani din Kuweit au fost declanşate în 6 august, după ce administratora pensiunii unde era cazat a sesizat la 112 faptul că acesta a plecat la plimbare pe 5 august şi nu s-a mai întors. Bărbatul a fost căutat cu salvatori şi voluntari în pădurile din staţiune, însă fără rezultat, astfel că ancheta a fost preluată de Poliţia Prahova care nu exclude nici o ipoteză privind dispariţia acestuia.

„Este dificil de formulat o ipoteză, însă nu excludem nici una. Nu am primit alte informaţii suplimentare privind modul în care persoana respectivă a dispărut şi nici unde ar putea fi. Căutarea continuă şi se realizează prin mijloace ce ţin de activităţile specifice Poliţiei“, a spus pentru „Adevărul“ Alexandru Ursu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Între timp, familia bărbatului a fixat o recompensă de 10.000 de euro pentru cei care pot oferi indicii concludente în anchetă.

Teorii ale conspiraţiei

În Cheia, staţiunea de unde a dispărut bărbatul, teoriile conspiraţioniste sunt aproape halucinante. Este cert că bărbatul venea de ani de zile la Cheia, în concediu, unde petrecea câteva săptămâni, alături de membri ai familiei sale. Mohamed Ta Albaghli avea şi o pensiune în Cheia, însă anul acesta se cazase la o vilă alăturată, pentru a se bucura de linişte. Bărbatul în vârstă nu are o stare de sănătate prea bună şi se deplasează doar în baston, de aceea şi aventurarea lui pe munte este exclusă.

Oamenii din localitate spun că arabul ar fi o persoană foarte bogată, cu afaceri în petrol, rudă chiar cu emirul Kuweitului.

Una dintre cele mai incredibile ipoteze a fost lansată de primarul din Măneciu, comună de care aparţine staţiunea Cheia. „Părerea mea este că nu e o simplă coincidenţă faptul că cetăţeanul arab a dispărut pe 5 august, iar planorul pe 6 august. Bărbatul din Kuweit a fost răpit de arabi, care au angajat pilotul dispărut să-l ia cu planorul şi să-l ducă cine ştie unde. Nu-mi pot explica altfel cum au dispărut amândoi în acelaşi timp şi cam în aceeaşi zonă“, ne-a spus Vasile Cordoş, primarul din Măneciu.

Semnalmentele bărbatului

Bărbatul are aproximativ 1,75 m înălţime, constituţie astenică, părul tuns scurt, ten măsliniu, mustaţă şi poartă ochelari de vedere.

La data dispariţiei, acesta era îmbrăcat într-un veşmânt tradiţional arab, de culoare albă, avea capul descoperit şi folosea un baston din lemn de culoare neagră, cu inscripţii argintii cu caractere arabe.
Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea cetăţeanului kuweitian sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Pe aceeaşi temă

Dispariţie misterioasă, la Cheia, a unui cetăţean din Kuweit. Bărbatul este de negăsit de peste o săptămână, iar Poliţia ia în calcul orice ipoteză

Căutări, la Cheia, pentru găsirea unui cetăţean din Kuweit. Bărbatul în vârstă a plecat la plimbare şi nu s-a mai întors

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite