Ce a decis Curtea de Apel Ploieşti în cazul primarului din Floreşti. În prima instanţa, edilul a fost condamnat la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen David, în ziua în care a fost adus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti
Eugen David, în ziua în care a fost adus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Curtea de Apel Ploieşti a decis rejudecarea dosarului în care primarul comunei prahovene Floreşti, Eugen David, este acuzat de conflict de interese. În prima instanţă, Judecătoria Câmpina l-a condamnat pe edil la un an şi trei luni de închisoare.

Ca pedeapsă complementară, judecătorii câmpineni i-au interzis edilului dreptul să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În plus, judecătorii câmpineni au decis ca edilul să muncească şi 60 de zile în folosul comunităţii la o şcoală din comuna pe care o administrează.

Atât Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, cât şi primarul Eugen David au atacat la instanţa superioară decizia primei instanţe. Astfel, Curtea de Apel a hotărât în data de 21 februarie să desfiinţeze în întregime sentinţa şi să trimit cauza spre rejudecare la instanţa de fond.

”În baza art. 421 alin. (1) pct. (2) lit. b) C.proc.pen admite apelurile declarate Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina şi de către inculpatul David Eugen Eduard, împotriva sentinţei penale nr. 80 din data de 29 martie 2018 pronunţată de Judecătoria Câmpina. Desfiinţează în întregime sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, Judecătoria Câmpina conform considerentelor prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 februarie 2019”, conform portalului instanţelor de judecată.

 Conform unui comunicat emis în martie 2016 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut că, în perioada 16.09.2009 - 26.02.2014, inculpatul Eugen Eduard David, în calitate de primar al comunei prahovene Floreşti, a emis nouă dispoziţii de plată prin care o rudă a acestuia, dar şi rude prin alianţă au obţinut în mod direct foloase materiale. Concret, David este acuzat că a dispus plata către persoanele respective a unor ajutoare de urgenţă, valoarea totală a

Eugen David a fost trimis în judecată în iarna anului 2016, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care l-a cercetat pentru nouă infracţiuni de conflict de interese.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite