Cât costă vacanţa de Crăciun la hotelurile de lux din staţiunile de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinaia nu mai este cea mai scumpă staţiune de pe Valea Prahovei pentru petrecerea Crăciunului FOTO Diana Frîncu
Sinaia nu mai este cea mai scumpă staţiune de pe Valea Prahovei pentru petrecerea Crăciunului FOTO Diana Frîncu

Au mai rămas doar 20 de zile până la vacanţa de Crăciun, iar hotelierii de pe Valea Prahovei au început să facă reduceri semnificative la pachetele rămase disponibile pentru zilele de 23-26 decembrie.

Ca în fiecare an, hotelurile şi pensiunile de lux au fost cele mai solicitate şi pentru acest sfârşit de an, în ciuda preţurilor care concurează cu marile capitale europene. În medie, trei nopţi de cazare, începând cu ajunul Crăciunului, costă o mie de euro de familie, în preţ fiind inclusă şi masa festivă.

Pentru a atrage turişiti, dar şi pentru a justifica preţurile mari, hotelierii din staţiunile montane din Prahova au început să ofere atracţii suplimentare, de la animatori şi program special pentru copii până la cadouri sub bradul de la recepţie pentru fiecare persoană cazată în preajma Crăciunului.

În acest an, nu Sinaia este staţiunea care vine cu cele mai scumpe şi exclusiviste oferte de Crăciun, ci a fost devansată de Azuga şi de Valea Doftanei.

Valea Doftanei

De exemplu, la Valea Doftanei, la o pesiune de cinci stele, un loc în camera dublă în perioada 22 decembrie-26 decembrie costă 350 de euro pentru un adult. Pentru un copil în vârstă de până la 7 ani, cazarea şi micul dejun sunt gratuite, iar pentru copiii mai mari de 7 ani se plăteşte 60 de euro pe noapte. Pentru aceşti bani, turiştilor li se oferă patru noţi de cazare cu brunch în fiecare dimineaţă, cina, tasting şi wine pairing în data de 23 decembrie, în ajun, o cină în întuneric, iar de Crăciun, cina tasting menu.

La capitolul distracţie, administratorii oferă testare de caşcavea, Valea Doftanei fiind una dintre localităţile din România recunoscută pentru acest produs tradiţional, foc de tabără, festival de dulciuri, cinema pentru copii şi adulţi şi spectacol de colinde.

Azuga

În Azuga, la un hotel de cinci stele, preţul pentru petrecerea vacanţei de Crăciun este de 5.288 de lei, pentru doi adulţi şi un copil. Pentru o noapte în plus în această perioadă se solicită un tarif care variază între 160 şi 250 de euro, în funcţie de tipul de cameră. Hotelul oferă dejun tradiţional românesc, cina festivă, buffet cu prăjituri de cază şi cozonac, café concert, program de colinde, loc de joacă pentru copii şi supraveghetori pentu cei mici, acces gratuit la piscină şi saună.

Tot în Azuga, o pensiune de patru stele oferă reducere de 50 la sută pentru ultimele camere rămase neocupate în perioada Crăciunului, astfel că un pachet de trei nopţi în această perioadă a ajuns să coste de la 6.485 de lei, doi adulţi şi un copil, la 2.570 de lei.

Sinaia

La Sinaia, preţurile pentru trei zile de cazare în cele mai luxoase hoteluri şi pensiuni din staţiune sunt în medie de 1.500 de lei de persoană pentru un pachet. La una dintre vilele de partu stele, situată în zona domeniului regal, trei noipţi de cazare pentru două persoane costă 3000 de lei. În preţ este inculusă “pomana porcului” în ajun de Crăciun, micul dejun în fiecare zi. Pentru un copil mai mare de 6 ani se percepe tarif suplimentar la cazare, între 163 de lei şi 257 de lei, în funcţie de cameră, iar pentru masa de Crăciun se achită un supliment de 24, 75 euro pentru un copil.

Tot în perla Carpaţilor, la un hotel de patru stele, trei nopţi de cazare în perioada Crăciuniului costă 3000 de lei, doi adulţi, cu cazare într-un apartament cu un pat, iar în preţ intră micul dejun şi cina festivă, cu bucate tradiţionale româneşti, open bar, spectacol de muzică populară şi internaţională. În plus, hotelul oferă un spaţiu special pentru copiii mai mari de trei ani, care se vor putea juca supravegheaţi de personalul unităţii de cazare. Tot copiii vor primi şi cadouri în seara de Ajun. Hotelul oferă posibilitatea să nu optaţi să participaţi la cina festivă, care costă 275 de lei de persoană, asta în cazul în care aveţi alte planuri. Valoarea mesei festive se scade, evident, din tariful total.

La o vilă de cinci stele din Sinaia, situată în zona exclusivistă a drumului către cota 1400, tarfiele variază între 1.910 lei şi 2.990 de lei în funcţie de tipul de cameră aleasă, pentru trei zile. În preţ sunt incluse cazarea pentru două persoane, cadouri de cinci stele pentru fiecare oaspete, mic dejun, cina festivă de Crăciun, concert de  colinde, fructe în cameră, acces gratuit la SPA cu hamam, saună uscată şi jacuzzi exterior. Pentru copii se solicită tarif suplimenatar, dacă sunt mai mari de 7 ani, iar acesta variază între 500 şi 800 de lei în funcţie de vârstă.

Buşteni

La Buşteni, la un hotel de trei stele, oferta de sărbători este ceva mai ieftină decât în celelalte staţiuni montane. O persoană plăteşte între 900 de lei pentru un pachet de 3 zile de Crăciun, şi 1000 de lei pentru un pachet de 4 nopţi. Hotelul oferă spectacol pentru copii în seara de ajun, când este aşteptat Moş Crăciun, posibilitatea ca turiştii să asiste la întreg ritualul tăierii porcului, spectacol de colinde, foc de tabără şi cina festivă. Copiii cu vârsta de până la 6 ani au gratuitate, iar copiii de până la 12 ani plătesc 50 la sută din valoarea unui pachet pentru un adult. Copiii mai mari de 12 ani, plătesc tarif integral.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite