Bușteniul este capitala de vară a schiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pârtie artificială, de 1500 de metri pătrați, a fost inaugurată în Fun Park-ul din stațiune. În weekend, oamenii au fugit de temperaturile caniculare la munte. Gradul de ocupare în stațiunile de pe Valea Prahovei a fost de peste 95%.

Turiștii inspirați să plece de acasă cu schiurile nu au avut ce regreta dacă au ajuns în stațiunea Bușteni, unde în Fun Park-ul din stațiune a fost dată în folosință o pârtie artificială care oferă aceleași senzații ca schiatul pe zăpadă. „Pârtia este, de fapt, un covor realizat dintr-un material special care permite o alunecare foarte bună cu schiurile. Aderența este deosebită, iar cei care vor să încerce schiatul pe acest covor nu vor simți nici o diferență față de iarnă", ne-a spus Ion Vasilescu, administratorul domeniului schiabil din Bușteni.

„Este excelent, în aer sunt peste 20 de grade, pe margine este verdeață, iar eu pot schia. Mi se pare minunat, chiar dacă este mai periculos ca pe zăpadă", confirmă ideea organizatorilor Vlad Marciu, un turist care a vrut să încerce neapărat noile senzații.

Pârtia are acum doar 1.500 de metri pătrați, dar va fi extinsă la peste 4.000. „Vom amenaja un covor asemănător pe Kalinderu 2 și dorim ca această pârtie să se adreseze profesioniștilor, iar cea mică să rămână pentru baby-schi", ne-a mai spus Ion Vasilescu.

Turiștii care nu au vrut să-și pună bocancii de schiat în picioare au putut să se distreze în Fun Park-ul din Bușteni și pe tobogan sau în carusel.

95% grad de ocupare

Aglomerație a fost în weekend și la telecabină unde, după o așteptare și de patru ore, turiștii au fost nevoiți să renunțe. Instalația de transport pe cablu a fost oprită câteva zeci de minute din cauza vântului puternic. Cine a avut răbdare a putut ajunge, într-un final, pe Platoul Bucegilor, unde răcoarea le-a răsplătit eforturile.

Cei aproape 30.000 de turiști care au ajuns la munte în weekend și-au făcut rezervările încă de la începutul săptămânii trecute, iar unii chiar cu câteva săptămâni înainte. O dovedește și gradul de ocupare, de peste 95% în weekend, în hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei, sau faptul că turiștii care nu s-au îngrijit din timp de cazare au fost nevoiți să se întoarcă acasă.

Aglomerația se explică și prin faptul că prețurile încep să intre ușor-ușor, în extra-sezon și să scadă cu 10-15%. „Din acest weekend, o cameră dublă costă 80 în loc de 100 de lei, la condiții de două margarete plus. Avem rezervări până la jumătatea lunii septembrie", ne-a spus Mihaela Stancu, administratora unei pensiuni din Bușteni. Pentru condiții asemănătoare, o cameră într-un hotel de pe Valea Prahovei costă de la 200 de lei în sus.

Cea mai ieftină vacanță a fost, însă, tot pe Valea Cerbului. Sute de persoane și-au petrecut weekend-ul la cort și s-au ocupat doar de grătare și captarea celui mai bun soare pentru bronzul de munte.

Investiții

Proiectul pentru Fun Park-ul din Bușteni are aproape doi ani și obiectul major este să ofere aceleași alternative de distracție atât iarna cât și vara. În curând, pe lângă sania-tobogan și carusel, administratorii vor monta, aici, și un perete pentru cățărare pe uscat, vor extinde cu 500 de metri sania și cu alți 2.500 de metri pârtia artificială de schiat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite