Bătrână umilită la Spitalul Judeţean din Ploieşti: „S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti este din nou protagonistul unui scandal provocat de atitudinea medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe, dar şi de felul în care unii pacienţi sunt trataţi aici. O bătrână adusă cu ambulanţa la spital a fost dată afară de medicul de gardă pe motiv că este „o boschetăriţă”.

 Întreaga scenă a fost povestită într-o postare pe Facebook de un martor la întreaga scenă.

Martorul  descrie într-o postare pe contul de Facebook că bătrâna ”care abia se mai ţinea pe picioare” a fost adusă cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti în data de 31 martie. Femeia a aşteptat cinci ore, fără să fie băgată în seamă de personalul spitalului, până să ajungă în faţa unui medic. Când într-un final a intrat în cabinetul medicului, acesta din urmă ar fi ieşit pe hol şi i-ar fi reproşat asistentei de la triaj că se va ocupa de ea când şi dacă va avea timp.

”31 martie Spitalul Judeţean Ploieşti, Centru primiri urgenţe. O bătrână adusă cu ambulanţa şi lăsată în sala de aşteptare. Orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenţie. Cineva îi dă o banană bătrânei apoi nişte tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea, (trei pahare de apă a băut, săraca). Opinia publică se face simţită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmiera să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri, o aşează pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă. In sala de aşteptare lumea răsuflă uşurată, dupa 5 ore bătranica este băgată în seamă. Dar minunea a ţinut 10 minute după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare, iar medicul de la urgenţe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei de la triaj să nu îl mai deranjeze căci bătrâna ''este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o sa aibă timp''. S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi consideraţi boschetari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmăreau fiecare mişcare”, a scris Luiza Ilie în postarea sa pe Facebook.

Contactat telefonic, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a declarat că nu are toate elementele pentru a da o explicaţie cu privire la ceea ce s-a întâmplat în data de 31 martie la Unitatea de Primiri Urgenţe.

”Deocamdată nu am numele pacientului şi nici nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo. Medicul de gardă este cel care decide dacă un pacient trebuie sau nu internat. O să verificăm cine a fost de gardă în ziua respectivă şi încercăm să identificăm pacientul. Dacă se confirm ceea ce s-a scris pe Facebook, pot spune că atitudinea este de sancţionat. Dar trebuie să vorbim cu toţi protagoniştii”, a declarat Marius Nicolescu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite