Balivernele care au adus unei escroace zeci de mii de euro în trei zile: „Aţi băgat de seamă nişte pocnituri prin mobilă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de mii de euro, câştigul unei tinere din Ploieşti care a reuşit să ”vrăjească” oameni naivi aflaţi în necaz FOTO Arhivă IGPR
Zeci de mii de euro, câştigul unei tinere din Ploieşti care a reuşit să ”vrăjească” oameni naivi aflaţi în necaz FOTO Arhivă IGPR

Folosindu-se de necazurile oamenilor, unii dintre ei aflaţi în situaţii critice de viaţă, o tânără din Ploieşti a reuşit să stoarcă de-a dreptul peste 60.000 de euro, promiţând vindecare rapidă sau rezolvarea unor probleme în baza unor „lucrări” menite să aducă din nou fericirea şi bunăstarea în casă.

Cristina Ghiocel sau măicuţa Filofteea, aşa cum se recomanda pe internet, secondată de Victor Mantu, ”părintele stareţ” al unei mănăstiri din Urlaţi, Prahova, au reuşit să înşele mai mulţi români, unii dintre ei plecaţi la muncă în afara ţării. Ea le promitea vindecare grabnică sau înlăturarea duşmanilor pe căi numai de cei doi ”tămăduitori” ştiute.

Ghiocel şi Mantu îşi găseau clienţii în mediul virtual. Aveau un site unde se recomandau „feţe bisericeşti experţi în magie albă“. De clienţi nu duceau lipsă deloc. Erau contactaţi la telefon de oameni, femei şi bărbaţi deopotrivă, aflaţi în situaţii de viaţă complicate. Unii dintre ei aveau rude apropiate bolnave, chiar copii în stare critică, alţii căutau leac pentru bolile personale pe care medicii nu reuşiseră să le vindece, iar toţi, în disperare de cauză, căutau o cale, o alternativă care să le aducă alinarea. 

Convinşi că doar ”lucrarea” măicuţei cu har divin le mai poate rezolva necazurile, oamenii au ajuns să plătească bani grei crezând în promisiunile Cristinei Ghiocel, o individă din Ploieşti maestră în vicleşuguri şi ameninţări voalate.

Femeia cerea la începutul ”lucrării” sume de bani simbolice, o sută de euro, dar ajungea în câteva zile să stoarcă toţi banii pe care oamenii erau dispuşi să-I dea doar pentru a scăpa de probleme. O femeie din Bistriţa, mama unui copil bolnav, a ajuns să le plătească acestor şarlatani din Ploieşti nu mai puţin de 60.000 de euro. Timp de trei ani femeia le-a trimis prin transfer bancar sume mari de bani, chiar şi câte 5.000 de euro o dată, ajungând să se împrumute la rude, prieteni şi bănci doar pentru a satisface nevoile ”lucrării”. 

Şmecheria era clasică. Nu plăteşti, lucrarea neterminată va întoarce răul încă nebiruit de vrăjile ”măicuţei” care se văita că stă zi şi noapte în post şi rugăciune special pentru client.

„N-o să mai fiţi bine niciodată”

Când oamenii ajungeau la fundul sacului, ajungând să se împrumute peste măsură, şarlatanii din Ploieşti ameninţau şi mai mult, totul ca să nu piardă clienţii naivi pe care deja îi prinseseră în mreje.

”Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani. (…) Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun... Acum intru în lucrare”, cu astfel de cuvinte îşi împăcau şarlatanii clienţii care se revoltau atunci când nu mai aveau bani să plătească ”lumânările” consumate pentru ”lucrare”.

Ca să ajungă să obţină zeci de mii de euro, şarlatanii le induceau oamenilor idea că farmecele lor au început să lucreze. Îi întrebau dacă au început să simtă ”amorţeli” până în vârful unghiei de la picior, dacă aud zgomote prin casă noaptea, dacă au stări de rău, ameţeli şi îndrugau tot felul de baliverne până ce clienţii recunoşteau că parcă aud noaptea mobila prin casă cum trosneşte, parcă le-a şi amorţit mâna puţin, parcă nu se mai simt atât de rău ca în ziua precedentă.

„Vrea şi părintele să vă explică”

”Vrea şi părintele să vă explică că ne-a ieşit rezultatele. (…) Spuneţi-mi, vă rog frumos, aţi băgat de seamă pe timpul nopţii, nişte pocnituri prin mobilă sau prin duşumea, prin parchet?”. Cu astfel de expresii politicos formulate, escrocii mai obţineau câte o mie de euro. 

Când oamenii începeau să miroasă că la mijloc ar putea fi o şarlatanie se ajungea la ameninţări voalate.

”Eu m-am încrezut în voi! M-am încrezut în voi 3 ani!!! Să continui să trimit 5.000? Eu nu culeg banii de prin copaci, femeie! Tu, până vineri, mi-ai cerut alţi 5.000 de euro!!!”, este doar o parte dintr-un dialog de-a dreptul halucinant pe care o mamă disperată îl poartă cu vrăjitorii din Ploieşti cărora le reproşa că de trei ani de zile, cât timp a fost în ”lucrare” cu ei, nu s-au văzut rezultate în starea de sănătate a copilului ei. Şi totuşi femeia cedează şi negociază să trimită în două tranşe noua sumă de bani cerută de tămăduitori.

Într-un final, Ghiocel şi Mantu au fost reclamaţi la poliţie şi au ajuns să fie judecaţi pentru înşelăciune. Pe parcursul procesului, ”părintele stareţ” a murit, iar procesul în ceea ce-l priveşte a încetat. A rămas să răspundă în faţa instanţei doar tânăra Ghiocel, care a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, la bibliotecă sau la hipodrom. Instanţa a decis însă să pună sechestru pe casa tinerei pentru ca victimele sale să-şi poată recupera banii.

Sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Vă recomandăm şi:

O româncă a trimis 400.000 de dolari unor „vrăjitori“ care să-i ucidă soţul prin magie albă. Banii trebuia purificaţi în fum, dar „au ars“ în conturile escrocilor

La cine se roagă românii de Sfântul Vlasie pentru a avea mereu „o para în pungă“

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite