Au început blocajele de pe Valea Prahovei, pe DN 1. Ce alternative există

0
Publicat:

Ultima zi a minivacanței de Rusalii a devenit, deja, un calvar pentru mii de turiști care se întorc acasă, pe DN 1, de pe Valea Prahovei. Șoferii trebuie să știe că există și alte variante, iar polițiștii seriviciului rutier vin cu o serie de recomandări.

Variantele ocolitoare pentru DN 1. FOTO CJ Prahova
Variantele ocolitoare pentru DN 1. FOTO CJ Prahova

Poliția Rutieră Prahova informează toți conducătorii auto despre importanța respectării regulilor de circulație și a utilizării rutelor alternative pentru a asigura o întoarcere în siguranță din minivacanța de Rusalii, anunță observatorulph.ro.

În contextul minivacanței de Rusalii, traficul pe principalele artere din județul Prahova se așteaptă să fie intens, cu un risc crescut de accidente și ambuteiaje. Pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura o circulație fluentă și sigură, Poliția Rutieră Prahova desfășoară activități pentru asigurarea fluenței traficului rutier.

Conducătorilor auto li se recomandă să respecte limitele de viteză și să adapteze viteza la condițiile de drum și trafic. Depășirea limitelor legale de viteză reprezintă o cauză majoră a accidentelor rutiere, să folosească centura de siguranță, să nu conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise”, spune Poliția.

Oamenii legii anunță că șoferii pot opta și pentru rutele alternative, pentru a evita ambuteiajele de pe DN 1. Acestea sunt:

-DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;

-DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada A1 – București;

-DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

-DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

În contextul în care mii de turiști se întorc acasă din această vacanță scurtă, polițiștii le reamintesc și câteva reguli de siguranță.

Menținerea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul din față poate preveni accidentele în cazul unor opriri bruște. Respectați semnalizarea rutieră și indicațiile oferite de polițiștii rutieri prezenți în trafic pentru a asigura o circulație ordonată și sigură. Poliția Rutieră Prahova a intensificat prezența în teren pe toată durata întoarcerii din minivacanță, cu echipaje suplimentare pentru a monitoriza traficul și pentru a interveni prompt în caz de necesitate”, a precizat IPJ Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite