Alertă la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina. Un urs s-a plimbat zeci de minute prin curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul a intrat în curtea Spitalului Voila din Câmpina FOTO Amator
Ursul a intrat în curtea Spitalului Voila din Câmpina FOTO Amator

Angajaţii Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina au avut surpriza să dea nas în nas cu un urs chiar în curtea unităţii medicale.

 Spitalul unde sunt îngrijiţi pacienţi cu afecţiuni meidicale speciale se află la periferia municipiului Câmpina, chiar la marginea unei păduri.

Este pentru prima dată când un urs apare în curtea spitalului de psihiatrie, susţin angajaţii, obişnuiţi cu animale sălbatice, dar de dimensiuni mai mici.

Spitalului de psihiatrie i se spune în mod popular ”La veveriţe”, motivul fiind lesne de înţeles.

Construcţia unităţii medicale este de tip pavilionar, iar clădirile sunt împrăştiate pe un domeniu foarte mare, înconjurat de pădure pe două laturi.

Ursul părea mai degbrabă pui, de cel mult doi ani. A dat târcoale clădirilor, fiind atras cel mai probabil de mirosul de mâncare de la bucătăria spitalului.

Angajaţii s-au mobilizat imediat, au închis uşile paviolioanelor şi au solicitat ajutorul jandarmilor pentru alungarea ursului.

Prezenţa unui animal sălbatic periculos în curtea unui unităţi de psihiatrie este o chestiune extrem de delicată. Fiind vară, mulţi dintre pacineţi îşi petrec ziua în pe aleile din curte, iar pe timpul nopţii în pericol este personalul medical care trebuie să facă vizite în mod constant între pavilioanele unde sunt internaţi bolnavii.

Curtea spitalului este înconjurată integral cu gard înalt din beton, dar asta nu a fost o piedică pentru urs.

Lângă spitalul de la Voila se află ”Podul cu tei”, o zonă împădurită căutată de turişti în special pe timpul verii. Este pentru prima dată când în această pădure a fost semnalată prezenţa urşilor, deşi în Câmpina, chiar în oraş, a apărut un pui de urs, în zona autogării, în urmă cu aproximativ doi ani. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite