Acoperişul Colegiului „Mihai Viteazul“ Ploieşti are probleme cu infiltraţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

STRICĂCIUNI. Acoperişul unităţii de învăţământ din centrul Ploieştiului a fost afectat în urma topirii zăpezilor din iarna 2009-2010, când clasele de la etajul superior au fost inundate. Abia astăzi, consilierii locali ploieşteni vor discuta un proiect de hotărâre care prevede repararea acoperişului şi schimbarea pantei de scurgere. Suma estimată pentru aceste lucrări este de 235.000 de lei

Acoperişul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" Ploieşti are probleme serioase cu infiltraţiile de apă. Avariile au apărut în iarna 2009-2010, din cauza acumulării unor canităţi mari de zăpadă. Problemele au apărut pe latura centreală, cea din Bulevardul Independenţei. În urma infiltraţiilor din acea iarnă, aproape zece săli de clasă de la etajul al doilea al clădirii au fost inundate.

Unitatea de învăţământ a trecut prin iarna 2010-2011 fără pagube, graţie faptului că nu a mai nins la fel de puternic cum se întâmplase cu un an înainte. Chiar şi aşa, susţin reprezentanţii colegiului, acoperişul de pe latura centrală are nevoie urgentă de reparaţii.

„Panta acoperişului de pe aripa centrală nu este suficient de mare. Din acest motiv, s-a strâns foarte multă zăpadă în acea iarnă şi au apărut infiltraţiile. De asemenea, am constatat că saceacul, partea de sub acoperiş care iese în exteriorul clădirii, nu este suficient de lat, iar apa provenită din topirea zăpezii se scurgea pe acolo şi ne inunda. A fost prăpăd, a trebuit să zugrăvim din nou toate sălile afectate. Au fost probleme la aproape zece săli de clasă de la etajul superior. Am cerut ajutorul Primăriei şi s-a făcut un proiect pe această zonă, care vine cu înălţarea acoperişului cu 30 de centimetri, astfel încât să dea o pantă mai mare, dar şi cu schimbarea tablei", ne-a precizat Ion Oprescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" Ploieşti. „Norocul nostru a fost că, în iarna aceasta, cantităţile de zăpadă nu au mai fost la fel de mari, aşa că nu au mai apărut infiltraţii", a adăugat reprezentantul unităţii de învăţământ.

Proiect de 55.000 de euro

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local Ploieşti se regăseşte un proiect de hotărâre care priveşte avizarea intervenţiei la acoperiş. Conform expertizei tehnice realizate în acest an, valoarea estimată a lucrărilor de reparaţii depăşeşte de puţin 235.000 de lei, inclusiv TVA. Intervenţia ar urma să dureze două luni din momentul demarării contractului. Clădirea a fost inclusă în 2005 într-un amplu proiect de consolidare, care s-a încheiat în 2000, după cum reiese din aceeaşi expertiză tehnică.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite