12 dosare penale în Prahova după alegerile locale. O femeie de 50 de ani, amendată pentru că şi-a fotografiat buletinul de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile din 5 iunie 2016 au fost cele mai sigure din ultimii ani FOTO Dana Mihai
Alegerile din 5 iunie 2016 au fost cele mai sigure din ultimii ani FOTO Dana Mihai

Poliţiştii din Prahova au deschis 12 dosare penale pentru infracţiuni electorale şi au dat 27 de amenzi pentru incidentele din ziua alegerilor locale

Cele 12 infracţiuni care sunt în curs de cercetare sunt de „corupere a alegătorilor“, şapte dintre ele, iar restul de „fraudă la vot, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot“.

De asemenea, poliţiştii din Prahova au constatat 27 fapte de natură contravenţională, dintre care cele mai multe semnalau fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot,  continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, apelarea abuzivă a numărului 112 ori comercializarea, distribuirea şi consumarea de băuturi alcoolice.

Spre exemplu, duminică 5 iunie, la ora 11.00, poliţiştii din comuna Puchenii Mari au fost sesizaţi cu privire la faptul o persoană şi-a fotografiat buletinul de vot cu o tabletă.
Femeia în cauză, în vârstă de 50 de ani, a fost sancţionată contravenţional cu 600 de lei.

Pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut, în Prahova, cu 43%, infracţiunile sesizate au fost cu 51% mai puţine, iar al contravenţiilor cu 53%.

Astfel, din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure din ultimii ani.

Peste 1.000 de poliţişti au acţionat în judeţul Prahova atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie.

Vă mai recomandăm

Alegeri locale 2016. Adrian Dobre este noul primar al Ploieştiului. Este economist şi fost prefect

Alegeri locale 2016. Reacţiile învingătorilor şi perdanţilor la Primăria Ploieştiului

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite