Alegeri locale 2016. Adrian Dobre este noul primar al Ploieştiului. Este economist şi fost prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Dobre (plan apropiat) este noul primar al Ploieştiului FOTO Adevărul Ploieşti
Adrian Dobre (plan apropiat) este noul primar al Ploieştiului FOTO Adevărul Ploieşti

Alegeri locale 2016. Adrian Dobre (PNL) va fi noul primar al Ploieştiului în mandatul 2016-2020. Candidatul a fost a doua opţiune a partidului pentru alegerile locale din municipiu, iar în trecut a fost consilier judeţean şi prefect

13 candidaţi, un număr record în Ploieşti, şi-au disputat duminică, 5 iunie, la alegeri locale 2016, fotoliul de primar al municipiului. La închiderea urnelor, nici un candidat nu şi-a anunţat victoria, însă, la scurt timp după începerea numărătorii paralele, Adrian Dobre a spus că PNL va câştiga Primăria Ploieşti, iar victoria a fost sărbătorită la sediul partidului.

Chiar dacă rezultalele oficiale nu sunt încă publice, Adrian Dobre ar fi câştigat Primăria Ploieşti cu un procent de 33% din voturile exprimate, urmat de Cristian Ganea (PSD) cu 25%.

Adrian Dobre este unul dintre cei mai tineri primari ai Ploieştiului. Are 40 de ani, este căsătorit şi s-a născut în Ploieşti. A urmat Liceul I.L. Caragiale şi este licenţiat al Academiei de Studii Economice de la Universitatea Româno-Americană. Ulterior a făcut şi specializări post-universitare în administraţie publică şi integrare europeană.

A avut mai multe mandate de consilier local şi judeţean în Prahova, subprefect în 2009, iar în perioada 2009-2012 a fost prefectul judeţului. A candidat, în 2012, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, câştigate de Mircea Cosma.

Din 2012 şi până în prezent este administrator la Societatea Veridis Advertising, care se ocupă cu promovarea de echipamente industriale în domeniul eficienţei energetice.

Iniţial, liberalii l-au lansat în cursa pentru Primăria Ploieşti pe Andrei Volosevici, fost primar al Ploieştiului în perioada 2008-2012. La scurt timp după anunţarea candidaturii, acesta s-a retras, după ce procurorii DNA au deschis urmărirea penală pe numele său în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Petrolul din bugetul oraşului. În această situaţie, PNL Prahova l-a nominalizat pe Adrian Dobre, câştigătorul alegerilor locale din Ploieşti din 5 iunie 2016.

Vă mai recomandăm

Alegeri locale 2016. Ploieştenii au ieşit la vot „pentru schimbare“, „pentru continuitate“ sau „din datorie“ FOTO

Alegeri locale 2016. Cum se vede ziua votului la Plopu, unde un podeţ s-a rupt cu staff-ul de campanie: „Ne-a deranjat că unii se bucurau că a picat cu PSD-işti“
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite