WC de 50.000 de euro, de la o şcoală rurală, inaugurat cu mare pompă de şefii Consiliului Judeţean Argeş

0
0
Ion Mînzină, preşedintele CJ Argeş (centru), inspectând noile grupuri sanitare FOTO: Facebook/CJ Argeş
Ion Mînzină, preşedintele CJ Argeş (centru), inspectând noile grupuri sanitare FOTO: Facebook/CJ Argeş

La finalul săptămânii trecute, conducerea CJ Argeş a mers în comuna Răteşti pentru a inaugura un WC la o şcoală şi un teren de sport. Grupurile sanitare de la şcoala „Gheorghe Brătianu” au costat 50.000 de euro, iar festivismul evenimentului i-a revoltat pe mulţi.

Pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Argeş au fost postate mai multe fotografii în care se vede conducerea instituţiei (preşedinte Ion Mînzînă, vicepreşedinte – Adrian Bughiu) inspectând noile grupuri sanitare.

„În ultimii patru ani, Consiliul Judeţean Argeş a investit foarte mulţi bani în modernizarea şcolilor, mai ales prin crearea condiţiilor igienico – sanitare necesare, oferind finanţare pentru a integra toaletele în incinta şcolilor. Astfel s-a ajuns ca astăzi, în judeţul Argeş, majoritatea şcolilor din mediul rural să aibă grupurile sanitare în interior. Mă bucur că s-a finalizat această investiţie la Răteşti, într-o şcoală în care învaţă aproape 200 de copii”, a declarat la inaugurarea grupurilor sanitare Ion Mînzînă, preşedintele CJ Argeş.

La solicitarea „Adevărul”, Consiliul Judeţean Argeş a furnizat datele legate de investiţia în grupurile sanitare de la Răteşti. „În baza solicitării Primăriei Răteşti, în anul 2020, Consiliul Judeţean Argeş a alocat suma de 250.000 de lei pentru obiectivul de investiţii “Modernizare, consolidare şi extindere “Şcoala cu clasele I-VIII Tigveni, comuna Răteşti, Judeţul Argeş - etapa I. Amenajarea grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora la Şcoala Gimnazială Gheorghe I.I.C. Brătianu, comuna Răteşti”.

Investiţia de la Şcoala Gimnazială Gheorghe I.I.C. Brătianu reprezintă, în fapt, o construcţie pe două niveluri, parter şi etaj, care a implicat şi alte lucrări de construcţie, pe lângă dotările cu obiecte sanitare (toalete, chiuvete, s.a.m.d.) şi racordarea la utilităţi”, spun reprezentanţii CJ Argeş.

Faptul că la inaugurarea unor grupuri sanitare la o şcoală din mediul rural a fost prezentă conducerea CJ Argeş şi că reprezentanţii instituţiei au mediatizat acest eveniment pe Facebook i-a revoltat pe mulţi.

„Nu ştiam că mai nou se face recepţie şi la toalete. Vreţi cumva să vi se ridice şi o statuie în cinstea acestei toalete?”, a scris Roxana Bălan.

Savu Romeo, un alt cetăţean revoltat de postare, a scris la rândul său: „Cum să te lauzi cu ceva ce trebuia să fie făcut acum 30 de ani?!! Asta este normalitate, nu o realizare!? Ar trebui să vă fie ruşine că abia după 30 de ani se întâmplă asta!”

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Ce despăgubiri plăteşte statul pentru exproprierile de pe tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti VIDEO 

Bani „îngropaţi” în containere inutilizabile. Un utilaj de 350.000 de euro a cedat la câteva săptămâni de la prima utilizare

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite