VIDEO Miting PSD la Piteşti. Deputat condamnat cu suspendare: „Vrem să muncim, nu să fim arestaţi, românii nu sunt hoţi! Vrem un preşedinte român!”

0

Peste 4.500 de oameni s-au strâns sâmbătă în centrul Piteştiului, pentru a lua parte la un miting pro PSD. După ce mai mulţi lideri locali PSD au urcat pe scenă, protestatarii au fost invitaţi, la ora 18.00, să pornească într-un marş către clădirea Primăriei. Mitingul s-a încheiat la ora 18.30.

UPDATE ORA 18.25 Doar 300 de persoane au mai ajuns în marş până în faţa primăriei. Mitingul s-a încheiat.

UPDATE ORA 18.01 Oamenii au fost invitaţi să plece într-un marş spre primăria oraşului. Se scandează "PSD, PSD, România-i roşie".

UPDATE ORA 18.00 În centrul Piteştiului se joacă acum Hora Unirii.

image

UPDATE ORA 17.45 "Noi nu vrem nimic în ţara asta. Vrem să fim lăsaţi să muncim. Să ne creştem copiii în linişte, nu să fim arestaţi, să transformaţi ţara asta în criminali şi hoţi, că românii nu sunt hoţi. Vrem să fim lăsaţi să facem legi bune pentru oameni, vrem să fim lăsaţi în Parlament, nu să fim luaţi unul câte unul cu dosare, aşa cum a făcut domnul Iohannis şi gaşca lui patru ani de zile. Cu doamna Kovesi în frunte. Ne-au votat românii toţi, 50 la sută dintre români ne-au votat. Ca să ce? Ca să nu putem să stăm în Guvern? Să nu putem să facem salarii şi pensii că aşa vrea un preşedinte neamţ? Noi vrem preşedinte român", a declarat, pe scenă, deputatul Cătălin Rădulescu (foto jos), condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.

image

UPDATE ORA 17.35 "Klaus Iohannis trebuie să înţeleagă odată pentru totdeauna că rolul său stabilit de Constituţie e cu totul altul, trebuie să unească românii, nu să-i dezbine. Trebuie să medieze, nu să incite, lăudând bunicii, mulţumindu-le că şi-au adus nepoţii în piaţă şi i-au pus să scandeze lozinci care nici măcar nu ştiu ce înseamnă. Trebuie să fie aproape de români şi să ajute la bunăstarea acestora, nu să blocheze bugete, iar apoi să le dea drumul, dar apoi să ne critice pe toate canalele că sunt hiperoptimiste. Şi ce dacă sunt optimiste. Poate că în România de azi trebuie să facem mult mai mult decât să ne criticăm unii pe alţii. Sper ca domnul preşedinte Iohannis să înţeleagă acest lucru şi noi să ne liniştim cu toţii", a declarat Cristian Gentea, preşedinte PSD Piteşti.

image

UDAPTE ORA 17.32 Peste 4.000 de oameni s-au adunat în centrul Piteştiului, se strigă "PSD, PSD, România-i roşie". Pe scenă au urcat liderii PSD locali, dar şi senatorii Cristina Stocheci şi Gheorghe Marin şi trei deputaţi, Cătălin Rădulescu, Mircea Drăghici, Simona Bucura Oprescu (de la manifestare nu a lipsit însă niciun parlamentar PSD de Argeş), precum şi câţiva primari.S-a cântat imnul, iar preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, le-a comunicat mesajul PSD-ului pentru preşedintele Iohannis: că vor să fie lăsaţi să guverneze.
 

UPDATE ORA 17.25 "Manifestez pentru necazurile pe care le face domnul preşedinte Iohannis, că nu ne lasă să guvernăm. De când a luat PSD-ul conducerea, parcă i-a dat cineva cu parul în cap, numai răul ne-a vrut. Cât a fost Guvernul Cioloş, un an, nu s-a legat nimeni de ei. Acum cum au luat ai noştri de o lună de zile, gata, pe ei. Umblă cu DNA-ul, umblă cu SRI-ul, toţi să ne tragă numai în necaz, să ne facă, de aia vrem jos cu el! Suntem din comuna Bogaţi, am venit vreo 400, cu maşinile personale", a spus Toma Aurelian (67 de ani), un protestatar. 

UPDATE ORA 17.22 "Se vede că sunt deschişi, îşi spun oful lor, în sensul că oful lor este acela că Guvernul trebuie să lucreze, trebuie lăsat să lucreze. Au speranţa în programul de guvernare, sunt oameni care au votat PSD-ul, care cred în PSD, care speră ca lucrurile să se schimbe şi ca viaţa lor să evolueze în bine", a declarat Cornel Ionică, primarul PSD al Piteştiului. Întrebat dacă oamenii au fost aduşi cu autocare, edilul a negat, explicând că fiecare s-a descurcat cum a putut.

UPDATE ORA 17.15 Reprezentanţi ai jadarmilor au aproximat, neoficial, pentru Adevărul, că sunt aproximativ 2.500 de oameni în piaţă, în timp ce primarul Piteştiului, Corel Ionică, spune că ar fi 5.000-6.000 de oameni. Se cântă pe fundal "Noi suntem români".

UPDATE ORA 17.00 Peste 2.000 de oameni au venit la mitingul pro PSD din Piteşti. Oamenii au venit din toate localităţile judeţului, mulţi dintre ei au pancarte pe care scrie "Împreună pentru România", dar şi pancarte cu numele comunei din care vin. Piaţa Vasile Milea este plină la această oră, iar argeşenii continuă să vină. Pe fundal răsună un cântec despre Avram Iancu.

UPDATE 16:40 Cu jumătate de oră înainte de ora la care este programată această manifestaţie, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti sunt circa 1.500- 2.000 de persoane. Autorităţile locale au amplasat o scenă şi din boxe răsună muzică populară naţionalistă.
 

UPDATE 12.15 Viceprimarul municipiului Curtea de Argeş, Gabriel Jubleanu, a anuntat pe Facebook că celor interesaţi să participe li se asigură transport. „Vă rugăm să ne fiţi alături. Plecare ora 15.30 parcare Biserica Domnească”, a scris vicele Jubleanu pe Facebook.
 

Mitingul va începe la ora 17.00, în Piaţa Vasile Milea, unde sunt aşteptaţi să se strângă manifestanţi veniţi din toate colţurile judeţului. De aici, participanţii vor pleca pe Strada Victoriei, spre Piaţa Primăriei, de unde se vor întoarce în punctul de pornire. Manifestaţia urmează să se incheie la ora 19.00.
 

Mitingul este autorizat de Primăria Piteşti, care miercuri şi-a dat acordul pe solicitarea înaintată de PSD Piteşti în numele filialei Argeş a partidului.

Iniţiativa organizării mitingului de sâmbătă aparţine mai multor primari PSD din Argeş, care au pus la punct detaliile acţiunii pe un grup de pe Watsupp, unde se s-a vorbit de mobilizarea a circa 300 de manifestanţi din fiecare localitate care are primar social-democrat. „Sub 5000 de persoane ne facem de râs”, a scris unul dintre participanţii la discuţii.

Reamintim că la mitingul anunţat la Piteşti pentru 6 februarie, de către susţinătorii Guvernului Grindeanu, nu s-a prezentat nimeni.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite