Vânzători de telefoane, sechestrați în apartament și jefuiți de o escroacă. O victimă a reușit să sune la 112 de pe ceasul inteligent

0
Publicat:

Un cuplu a fost condamnat definitiv și dat în urmărire pentru că a furat telefoane scumpe și a sechestrat mai multe persoane în apartamente. O femeie ademenea victimele în locuințe, apoi le încuia înăuntru.

I-a furat telefonul și l-a încuiat în apartament Foto: arhiva Adevărul
I-a furat telefonul și l-a încuiat în apartament Foto: arhiva Adevărul

Pentru că nu aveau un loc de muncă, Mirela Gabriela Dragne, în vârstă de 24 de ani, și Constantin Laurențiu Dragne, în vârstă de 29 de ani, erau obișnuiți atunci când rămâneau fără bani să comită infracțiuni de furt având o metodă aparte prin care păcăleau oamenii. Au acționat în acest fel în mai multe zone ale țării, fiind cercetați în dosare în Pitești, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Buzău sau Târgu Jiu.

Cei doi închiriau, în regim hotelier, un apartament și contactau pe diverse site-uri online persoane care vindeau telefoane mobile scumpe. Mirela îi convingea pe vânzători, sub diverse pretexte, să urce în apartamentul său. După ce victima ajungea în locuință, femeia îi cerea telefonul pe motiv că intenționează să îl verifice online, timp în care pleca din casa închiriată și o încuia pe aceasta înăutru pentru a nu o urmări.

Inculpații au fost trimiși în judecată în mai multe dosare pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Femeia l-a păcălit pe vânzător că are grijă de copil: „Îți face mami de mâncare după ce termină cu domnul!”

Victimă le-a fost și un bărbat din Râmnicu Vâlcea care încerca să vândă un telefon cu 5.000 de lei. Deși s-au înțeles să se întâlnească în fața blocului, vânzătorul a fost rugat de femeie să vină la ușa locuinței pentru că „are un copil mic în apartament și nu poate coborî în fața blocului”, așa cum se arată în rechizitoriul procurorilor.

Ajuns la ușă, bărbatul a fost poftit înăuntru de inculpată pe motiv că are fetița răcită și nu dorește să stea cu ușa deschisă. Vânzătorul a luat loc în bucătărie, timp în care femeia i-a solicitat să reseteze telefonul. În acest interval, inculpata a părăsit de mai multe ori bucătăria mergând într-o cameră alăturată unde s-ar fi aflat fetița sa.

În timp ce se afla în bucătărie, persoana vătămată a auzit cum inculpata, din camera alăturată, simula că vorbește cu un copil, afirmând că «vine mami, îți face mami de mâncare după ce termină cu domnul!», fapt ce a determinat-o pe aceasta (persoana vătămată) să creadă că în camera respectivă se afla un copil“, susțin procurorii în rechizitoriu.

După ce i-a câștigat încrederea, inculpata i-a cerut telefonul pentru a-i verifica seria la un laptop aflat în dormitorul în care trebuia să fie fetița, doar că în acest interval de timp a plecat din apartament.

Pentru a nu fi urmărită, l-a închis pe bărbat în apartamentul închiriat. Mirela era așteptată, în tot acest interval de timp, de către iubitul ei, care o supraveghea îndeaproape, așteptând în fața ușii apartamentului.

După ce a observat că a fost păcălit și sechestrat în apartament, bărbatul a reușit să sune la 112 prin intermediul smartwatch-ului pe care îl avea la el. A stat blocat în apartament circa 30 de minute, fiind eliberat, prin exteriorul apartamentului, de către pompieri.

Condamnați și dați în urmărire de poliție

Cei doi inculpați au fost condamnați, definitiv, pe 29 noiembrie 2023, de Curtea de Apel Pitești pentru lipsirea de libertate în mod ilegal. Mirela Gabriela Dragne a primit 4 ani şi 10 luni închisoare cu executare, în timp ce Constantin Laurențiu Dragne a primit 4 ani şi 9 luni închisoare cu executare.

În cursul urmăririi penale, în prezența apărătorilor, inculpații au recunoscut comiterea faptelor. Cei doi s-au sustras, apoi, judecăţii pe tot parcursul cercetării judecătoreşti, fiind dați în urmărire de Poliția Română.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite