Români anchetați în Spania pentru înșelăciune și furt. Cum au lăsat un pensionar fără 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români, un bărbat și o femeie, sunt anchetați în Spania după ce i-au furat unui pensionar aproape 100.000 de euro. Totul, printr-o înșelăciune care ar fi durat mai bine de doi ani.  Culmea, în tot acest timp, cei doi infractori se laudau cu isprava rudelor din România, pe rețelele de socializare. 

Cei doi români se laudau cu infracțiunile pe internte. Sursa foto: Shutterstock
Cei doi români se laudau cu infracțiunile pe internte. Sursa foto: Shutterstock

Calvarul bătrânului înșelat de români și care și-a pierdut întreaga agoniseală a început acum doi ani, potrivit Antena 3.  Femeia a fost cea care l-a oprit prima oară pe stradă. I-ar fi cerut bani cu împrumut pentru mâncare, iar bărbatului i s-a făcut milă și a ajutat-o. Și nu o dată, ci de mai multe ori. Cu timpul însă, sumele mici de bani s-au transformat în sume din ce în ce mai mari. Iar când bătrânul a refuzat să-i mai dea, femeia a început să-l amenințe. 

Mai mult, cei doi români au intrat inclusiv în posesia cardului bancar al pensionarului și-au retras diferite sume de bani. Potrivit Departamentului de Securitate din Țara Bascilor, ei au achitat inclusiv camera unui hotel. Românii afișau pe rețelele de socializare o viață de lux. Aceștia plecau în vacanțe exotice, la volanul mai multor mașini de lux. Cei doi frecventau hoteluri și restaurante exclusiviste, totul din banii pensionarului. 

Nu sunt la prima abatere 

Surse din anchetă au declarat, potrivit sursei citate, că cei doi români au antecedente penale și sunt certați de multă vreme cu legea. Bărbatul s-a confruntat cu probleme administrative, cum ar fi amenzi rutiere și sechestru pentru evaziune fiscală. Istoricul său penal include fraude, extorcare, tâlhărie, jaf cu violență și amenințare. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite