Un șofer de 70 de ani a scăpat fără răni după ce a pierdut controlul volanului pe A1 și a rupt glisiera VIDEO

0
0

Un pensionar a scăpat ca prin minune după ce a ieșit în decor, cu mașina pe care o conducea, pe Autostrada A1 București-Pitești. Autoturismul a rupt glisiera și s-a oprit cu tot cu ea într-un șanț.

image

S-a întâmplat sâmbătă, aproape de intrarea în Pitești.

Pompierii de la Detașamentul Bradu au intervenit pe A1, la kilometrul 86, în cazul unui accident rutier în care a fost implicat un singur autoturism ce a ieșit în afara părții carosabile.  La fața locului nu au fost identificate victime, șoferul autoturismului, în vârstă de aproximativ 70 de ani, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, precizează Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Salvatorii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație, să adapteze viteza de rulare la condițiile meteo, să poarte centura de siguranță și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau dacă se simt obosiți. În cazul deplasărilor pe distanțe mari, le recomandă să fragmenteze călătoria și să alterneze șofatul cu pauze de odihnă.

image

Recomandări privind șofatul pe autostradă

Pentru evitarea unor situații neplăcute, care le-ar putea strica deplasarea, polițiștii le recomandă conducătorilor auto care folosesc autostrada:

- Să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire și să păstreze o distanță de siguranță suficientă față de autovehiculul din față, pentru a putea opri în siguranță.

- Să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

- Să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulație și să doarmă suficient înainte de a pleca la drum.

Interzise pe autostradă

Pe autostradă sunt interzise oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor.

În ambele cazuri se creează situații periculoase pentru participanții la trafic și se aplică sancțiuni.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri