Un baschetbalist american eliberat din China la intervenţia lui Trump a venit să joace în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorul LiAngelo Ball, în dialog cu redactorul Adevărul FOTO: Alex Vlaicu
Jucătorul LiAngelo Ball, în dialog cu redactorul Adevărul FOTO: Alex Vlaicu

Un baschetbalist american care a fost anul trecut eliberat din China la intervenţia lui Donald Trump, după ce a fost suspectat că ar fi furat ochelari de soare dintr-un mall alături de alţi doi colegi, a venit să joace un meci amical în România cu selecţionata JBA a SUA, în fapt naţionala de juniori a Statelor Unite.

Selecţionata JBA a SUA se află în turneu în Europa, iar singurul meci disputat în România a fost marţi 20 noiembrie cu echipa BCMU Piteşti. Înainte de meci, baschetbaliştii americani au fost primiţi de conducerea Primăriei Piteşti. La eveniment a fost prezent şi căpitanul echipei, LiAngelo Ball. În noiembrie 2017, acesta a fost implicat într-un scandal internaţional alături de doi colegi de la echipa Universităţii din Los Angeles, cu care se afla în turneu în China.

Baschetbaliştii LiAngelo Ball, Cody Riley şi Jaren Hill au fost reţinuţi la Hangzhou, pe 7 noiembrie 2017, fiind suspectaţi că au furat ochelari de soare şi brăţări dintr-un magazin Louis Vuitton şi din alte două magazine dintr-un centru comercial aflat lângă hotelul unde erau cazaţi. Cei trei au fost eliberaţi ulterior, după ce preşedintele american Donald Trump a intervenit pe lângă omologul său chinez Xi Jinping în favoarea lor.

”Mă bucur că acel incident s-a încheiat cu bine. Nu mai am alte declaraţii de făcut legat de ce s-a întâmplat atunci”, a precizat pentru Adevărul LiAngelo Ball, considerat unul dintre cei mai promiţători tineri baschetbalişti americani. Fratele său Lonzo Ball joacă deja de anul trecut în NBA pentru Los Angeles Lakers. ”Sper ca în anii următori să ajung şi eu să joc în NBA precum fratele meu”, a mai declarat LiAngelo Ball pentru Adevărul.

Anul trecut Donald Trump, l-a numit „prost nerecunoscător” pe LaVar Ball, tatăl lui LiAngelo Ball. Trump a reacţionat după ce LaVar Ball a declarat, într-un interviu la CNN, că el ar fi intervenit pentru a-şi elibera fiul din China, astfel că nu are de ce să-i mulţumească preşedintelui american.

„Nu a fost Casa Albă, nu a fost Departamentul de Stat, nu tatăl LaVar a vorbit cu cei din China să-l scoată pe fiul lui dintr-o sentinţă cu închisoarea pe termen lung. AM FOST EU. Păcat. LaVar este doar o versiune mai săracă a lui Don King (n.red. - impresar de box), dar fără păr. Gândeşte-te! LaVar, ai fi putut petrece de Thanksgiving în următorii cinci până la zece ani cu fiul tău, în China, dar fără un contract NBA care să te ajute. Aminteşte-ţi, LaVar, furatul din magazine nu este un lucru minor. E chiar un mare lucru, mai ales în China. Prost nerecunoscător”, a scris în noiembrie 2017 prşeşedintele Donald Trump pe Twitter.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite