Un bărbat a sunat la mai multe primării din ţară, oferindu-se să găzduiască două familii de refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de refugiaţi din Ucraina vor ajunge în această săptămână la Câmpulung Muscel FOTO: arhiva Adevărul
100 de refugiaţi din Ucraina vor ajunge în această săptămână la Câmpulung Muscel FOTO: arhiva Adevărul

Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel, este asaltată de cereri de la zeci de oameni din oraş care vor să găzduiască refugiaţi din Ucraina. Iar cel mai impresionant caz este cel al unui bărbat care a sunat la mai multe primării din ţară, cerând să găzduiască refugiaţi.

Bărbatul, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea, are 50 de ani şi a sunat mai întâi la primăriile din Bucureşti şi Piteşti, însă acolo nu a primit răspunsuri clare la solicitarea sa de a găzdui două familii de refugiaţi. 

În cele din urmă, a mers direct la Primăria Câmpulung Muscel, aşteptând acolo până a venit primarul Elena Lasconi. Cei doi au discutat mai multe minute, iar ulterior bărbatul a fost trecut pe lista celor care oferă găzduire pentru refugiaţi.

„În dimineaţa zilei de 1 martie m-a aşteptat la intrarea în Primărie un domn care îmi cerea cu ochii în lacrimi să îl ajut. L-am întrebat care e problema. Mi-a spus că a sunat la Bucureşti şi la Piteşti şi că nu îl ajută nimeni. Bărbatul are o casă mare cu multe camere în Câmpulung Muscel şi vrea să aducă la el acasă două familii cu copii de la graniţă pentru a le oferi cazare şi masă. Am primit de la oamenii din Câmpulung Muscel zeci de oferte de cazare şi masă, transport şi sprijin financiar pentru refugiaţi. Sunt minunaţi cu toţii şi apreciez mult solidaritatea lor”, a declarat Elena Lasconi pentru ”Adevărul”.

Primarul de la Câmpulung Muscel mai precizează că până la finalul acestei săptămâni va fi organizat un transport cu mai multe autocare şi microbuze de la graniţa cu Ucraina până la Câmpulung Muscel pentru a aduce în oraş minimum 100 de refugiaţi. Primele familii de refugiaţi din Ucraina au sosit la Câmpulung Muscel în seara zilei de marţi 1 martie. 

Vă mai recomandăm şi:

Norvegian impresionat de evoluţia societăţii: „Aceeaşi Românie care depindea de ajutorul umanitar de pe continent este acum în scaunul şoferului“ 

Ucraineancă gravidă în luna a noua, la un pas să nască la frontiera de la Isaccea

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri