Turist salvat de salvamontiştii argeşeni după ce a abandonat traseul. Bărbatul pornise în tenişi şi pantaloni de trening pe creasta Făgăraşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrula de serviciu de la Cota 2000 l-a găsit pe bărbat epuizat Foto: Dispeceratul Naţional Salvamont
Patrula de serviciu de la Cota 2000 l-a găsit pe bărbat epuizat Foto: Dispeceratul Naţional Salvamont

Un bărbat de 29 de ani a fost la un pas să sfârşească îngheţat, marţi seară, pe traseul de creastă al Munţilor Făgăraş. Tânărul a pornit la drum echipat total neadecvat şi a abandonat traseul  când a ajuns la epuizare.

Bărbatul este din Botoşani şi a vrut să încerce creasta Făgăraşilor în tenişi şi pantaloni de trening, fără să ţină sema că, dincolo de faptul că vorbim de un echipament nepotrivit oricărui anotimp, suntem, totuşi, în luna octombrie. În plus nu şi-a luat cu el nici măcar o lanternă.

A plecat din Valea Rea spre Bâlea, pe traseul de creastă al Munţilor Făgăraş. A început să conştientizeze pericolul  cănd şi-a dat seama că îl lasă puterile, descurajat şi de traseul care, pe anumite tronsoan, era acoperit cu zăpadă îngheţată.

A  abandonat  drumul şi, în jurul orei 19.00 a sunat la 112. Doi salvatori montani de la Cota 2000 şi doi Jandarmi Montani au pornit în căutarea lui.

”O persoană care a venit pe traseul de creastă al Făgăraşului, dinspre Viştea spre Bâlea Lac, a solicitat sprijin, fiind epuizată si dezorientată.”, a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont.

Bărbatul a fost găsit şi coborât de salvatori la Cota 2000 Transfagarasan, unde a rămas până miercuri dimineaţa.

„Atenţionăm turiştii că, în ciuda vremii foarte bune, starea zăpezii în creasta este destul de problematică, punând mari probleme de stabilitate si echilibru, fără echipamentul de iarnă strict recomandat”, precizează Dispeceratul Naţional Salvamont.

Turist salvat de salvamontiştii argeşeni după ce a abandonat traseul. Bărbatul pornise în teneşi şi pantaloni de trening pe creasta
 Făgăraşilor
Turist salvat de salvamontiştii argeşeni după ce a abandonat traseul. Bărbatul pornise în teneşi şi pantaloni de trening pe creasta Făgăraşilor
Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri