Transfăgărășanul, curățat de copacii căzuți pe carosabil. Unde mai sunt probleme VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenția pompierilor argeșeni, derulată pe Transfăgărășan, în sprijinul echipelor administratorului de drumuri, a fost finalizată cu succes. La fel și zeci de degajări de copaci căzuți și fire de tensiune afectate. Dar vremea rea continuă să creeze probleme.

Pompierii argeșeni au avut sâmbătă zeci de intervenții la situații cauzate de vremea rea, în misiuni fiind angrenate și celelalte instituții cu rol de intervenție în astfel de situații de urgență, pentru un răspuns mai rapid și o gestionare mai eficientă a evenimentelor produse.

Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș s-a deplasat sâmbătă dimineață pentru a interveni alături echipa de la Drumuri Naționale pe Transfăgărășan la degajarea copacilor căzuți care au afectat circulația rutieră pe cel mai spectaculos drum al țării. Acțiunea s-a încheiat.

Transfăgărășan. FOTO ISU Argeș
Transfăgărășan. FOTO ISU Argeș

„Misiunea pompierilor argeșeni, derulată pe Transfăgărășan, în sprijinul echipelor administratorului de drumuri, a fost finalizată cu succes. Totodată, s-a intervenit și pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și a firelor de electricitate afectate din cauza ninsorilor abundente”, a anunțat IGSU sâmbătă după-amiază.

Transfăgărășan. FOTO ISU Argeș
Transfăgărășan. FOTO ISU Argeș

Pe parcursul nopții, echipajele ISU Argeș au gestionat 16 misiuni în Pitești, Babana, Moșoaia, Budeasa, Mihăești, Mioveni și Curtea de Argeș, pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe drumuri și într-o situație pe o linie de cale ferată, dar și pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere ale incendiilor în cazul cablurilor căzute la pământ.

Un copac a căzut pe acoperișul unei case

Sâmbătă pompierii militarii au acționat pe raza a patru localități în cazul a altor opt situații de urgență pentru degajarea a 11 copaci, iar în alte opt localități au fost desfășurate tot atâtea misiuni de asigurare a măsurilor specifice de prevenire la stâlpii de electricitate căzuți sau în pericol să cadă (patru stâlpi) și cabluri căzute pe pământ. 

La Câmpulung Muscel (DN 7), un copac a căzut pe acoperișul unei case.

Până în acest moment nu au fost victime.

Probleme încă nerezolvate în alte județe

În județul Buzău, peste 100 de pompieri sunt sâmbătă după-amiază în teren și derulează misiuni pentru deblocarea mașinilor rămase înzăpezite, degajarea traficului rutier și distribuirea de apă potabilă persoanelor din autoturismele aflate pe tronsonul de drum afectat.

Totodată, salvatori din cadrul ISU Buzău și ISU Vrancea au intervenit cu mijloace de specifice, autospeciale pentru transport personal și victime multiple, respectiv șenilate pentru preluarea a patru persoane care necesitau dializă și predarea acestora unităților sanitare din proximitate sau echipajelor medicale specializate, pentru continuarea tratamentelor specifice.

Pompierii recomandă să:

Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Recomandăm să nu atingă cablurile căzute la pământ. În cazul unei situații de urgență, să apeleze numărul unic de urgență 112”, transmite ISU Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite