Spitalul de Pediatrie Piteşti va avea, în sfârşit, propriul laborator de testare COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Spitalul de Pediatrie Piteşti
Foto:Spitalul de Pediatrie Piteşti

Spitalul de Pediatrie Piteşti va avea, în sfârşit, propriul laborator de testare covid.  În prezent,spitalul recoltează probele şi le trimite, prin Direcţia de Sănătate Publică, către laboratoare din judeţ.

  

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a analizat şi aprobat  vinei seara solicitarea Spitalului de Pediatrie Piteşti de a primi 3 containere pentru a fi folosite la amenajarea propriul laborator de testare real time PCR pentru diagnosticarea COVID-19. 

"Pentru linia de biologie moleculară este nevoie de 4 camere distincte"

Solicitarea aprobată va fi supusă atenţiei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

"La acest moment, Pediatria recolta probele şi le trimitea, prin Direcţia de Sănătate Publică,  la laboratoare din judeţ. 

Reprezentanţii Spitalului vor să amplaseze cele 3 containere în curtea interioară a unităţii spitaliceşti pentru a le conecta la toate utilităţile. Sunt necesare pentru că interiorul unităţii spitaliceşti nu permitea acest lucru. Pentru linia de biologie moleculară este nevoie de 4 camere distincte, cu sens unic, de la primirea probei până la ieşire', precizează prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. 

Testare şi pentru adulţi

Testele real time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 vor fi efectuate de către personalul spitalului. Vor fi gratuite pentru pacienţi şi contra cost pentru cei care solicită testarea din alte motive. 

Testarea va putea fi făcută atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Finanţarea laboratorului este în totalitate din bani europeni. Odată cu linia de biologie moleculară au fost achiziţionate şi 10 mii de teste. 

Laboratorul va fi folosit şi pentru alte testări, nu doar cele pentru diagnosticarea COVID-19.  

"Utilitatea lui este pe termen lung", mai spune prefectul.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri