Șoferul drogat care a târât un polițist prins de geamul mașinii a contestat arestarea. Sindicatul Europol: „Legea îi încurajează” VIDEO

0
Publicat:

Au apărut primele imagini cu momentul în care un poliţist din Argeş a fost agățat pe geamul mașinii și târât pe stradă de un şofer pe care încerca să îl testeze dacă a consumat droguri. Tânărul a contestat măsura arestului preventiv.

Șoferul drogat a fost arestat preventiv Foto: Captură video
Șoferul drogat a fost arestat preventiv Foto: Captură video

Incidentul a avut loc în noaptea de 9 spre 10 martie 2024, în jurul orei 4.30, când polițiștii au oprit un șofer pe DN 73, care era înregistrat de aparatul radar cu viteza de 141 de km/h, cu 91 km/h peste limita de pe sectorul de drum respectiv.  Tânărul argeșean, în vârstă de 20 de ani, a fost sancționat contravențional și i s-a suspendat permisul pentru o perioadă de 120 de zile. 

„Doar o minune a făcut ca polițistul să nu fie în stare gravă sau chiar mort”

După aplicarea sancțiunii, unul dintre polițiști observă anumite simptome specifice consumului de droguri și îi cere șoferului să se supună testării.

Acesta este momentul crucial în care, în doar câteva secunde, șoferul cooperant devine un potențial criminal care e dispus să ucidă pentru a scăpa. Șoferul se blochează în autoturism. Polițistul încearcă să bage mâna prin geam pentru a-i indisponibila cheile din contact. Dar șoferul, cu jumătate de polițist în interiorul habitaclului mașinii, apasă accelerația și demarează în trombă.”, precizează Sindicatul Europol pe Facebook.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum agentul este târât pe şosea. „Azi, legea încurajează șoferii drogați și băuți să fugă de polițiști, chiar cu riscul de a-i omorî! (…) Doar o minune a făcut ca acum, în timp ce vorbim, polițistul să nu fie în stare gravă la spital sau chiar mort. Prezența de spirit a polițistului l-a ajutat să reacționeze și să se desprindă, să cadă și să se rostogolească pentru a ameliora impactul cu asfaltul”, a mai precizat Sindicatul Europol.

Șoferul vrea în libertate

Agentul a fost târât în exteriorul autoturismului pe o distanţă de 1,1 kilometri. A reușit, în cele din urmă să se desprindă și tot el a tras mai multe focuri în pneurile mașinii. Șoferul a continuat însă cursa nebunească pe o distanță de mai mulți kilometri, până când s-a reușit blocarea sa. 

După ce a fost imobilizat, tânărul a fost supus testării rapide pentru determinarea unor eventuale substanţe psihoactive „Au fost identificate cu aparatura specifică un număr de trei substanţe de acest tip, procedându-se ulterior, cu acordul inculpatului, la prelevarea de probe de sânge în cadrul unei unităţi medicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore după care Tribunalul Argeș a admis arestarea preventivă a sa pentru 30 de zile. Tânărul a contestat decizia instanței. Pe 14 martie, Curtea de Apel Pitești va decide, printr-o hotărâre definitivă, dacă acesta va rămâne în arest.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite