Şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor Argeş a obţinut în instanţă anularea deciziei de concediere. CJ Argeş trebuie să-i plătească despăgubiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vorel Badea, directorul Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor Argeş a câştigat, săptămâna aceasta, procesul declanşat împotriva conducerii Consiliului Judeţean Argeş care îl suspendase, anul trecut, din funcţie pe motiv că a dispus majorarea salariilor personalului direcţiei la nivelul celor din Consiliul Judeţean, instituţie căreia DGEP i se subordonează.

După ce, în octombrie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului Judeţean Argeş nr.112/12.04.2018, stabilind ca Viorel Badea să-şi reia activitatea în funcţia de Director executiv al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Argeş, până la soluţionarea definitivă a Dosarului nr.1820/85/2018, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, şeful  DGEP Argeş a câştigat procesul pe fond.

Instanţa a anulat, săptămâna aceasta, hotărârea CJ prin care Badea a fost înlăturat din funcţie. Aceeaşi decizie obligă administraţia judeţeană să îi plătească acestuia drepturile salariale pe perioada în care a fost suspendat. 

"Admite în parte acţiunea în contencios - administrativ formulată de reclamantul BADEA VIOREL – MARIAN împotriva pârâţilor CONSILIUL JUDEŢEAN ARGEŞ, prin Preşedinte şi PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN ARGEŞ şi în consecinţă: Anulează adresa răspuns la plângerea prealabilă a reclamantului nr. 16285/06.11.2017. Anulează Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr. 187/27.07.2017. Obligă pârâţii la plata despăgubirilor reprezentând drepturile salariale datorate reclamantului, începând cu data de 13.09.2017, actualizate cu rata inflaţiei. Respinge în rest pretenţiile reclamantului. Respinge cererea reclamantului cu privire la acordarea cheltuielilor de judecată. Respinge, în fond, cererea de intervenţie accesorie formulată în cauză de către intervenientul SECRETARUL JUDEŢULUI ARGEŞ - Voica Ionel",  se arată, pe scurt, în decizia instanţei sibiene.

Decizia nu este însă definitivă. CJ Argeş are drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. 

Reamintim  că la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor Argeş e în  curs un  scandal izbucnit la revenirea pe funcţie a fostului director  odată cu suspendarea executării Hotărârii Consiliului Judeţean  care l-a înlăturat din post. Luna trecută, spre exemplu, mai mulţi salariaţi ai Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor Argeş – funcţionari publici şi personal contractual detaşat – au semnat o petiţie adresată Consiliului Judeţean Argeş în care îl acuză pe directorul Viorel Badea că, la doar câteva zile de la reluarea activităţii ca urmare a câştigării procesului cu instituţia amintită a anunţat mutări temporare ale acestora în diverse compartimente sau servicii ale direcţiei.  

Este vorba de 19 persoane (semnatarii) care consideră că ar fi vorba de o modalitare de răzbunare a directorului pe cei care n-au fost de partea sa la momentul suspendării sale din funcţie, în 2017.

 Citeşte şi: Scandal la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor Argeş. 19 salariaţi au sărit în capul directorului care şi-a recâştigat  funcţia din care a fost suspendat de CJ

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite