Sediu nou pentru o judecătorie cu doar trei magistrați delegați. A costat 22 de milioane de lei VIDEO

0
Publicat:

Pe 15 martie 2024 a fost inaugurat noul sediu al Judecătoriei Costești (Argeș), o investiție de 22 de milioane de lei, finanțată de Banca Mondială. Cu toate acestea, în prezent, judecătoria funcționează doar cu trei judecători, și aceia detașați de la alte instanțe.

Noul sediu al Judecătoriei Costești Foto: Tribunalul Argeș/Facebook
Noul sediu al Judecătoriei Costești Foto: Tribunalul Argeș/Facebook

Activitatea la noul sediu al Judecătoriei Costești urmează să înceapă în perioada următoare. Instituția a funcționat, încă din anul 1994, într-un sediu care nu a mai fost renovat şi care datează din perioada 1941-1963, fiind adaptat din clădire destinată Casei de cultură în sediu de instanţă.

Noul sediu oferă cetățenilor servicii judiciare de cea mai înaltă calitate. Dispune de trei săli de judecată, o cameră de audiere a minorilor, o sală de așteptare separată pentru victimele infracțiunilor adiacente sălii penale, spații de arhivă generoase, birouri moderne pentru judecători și grefieri cu mobilier nou...”, a precizat judecătoarea Oana Maria Voinea, președintele Judecătoriei Costești, care a fost delegată în funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii începând cu data de 19 ianuarie 2024.

Președintele CSM: „Odată cu inaugurarea noului sediu, atractivitatea instanţei pentru judecători va creşte”

Printre cei care au participat la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei s-a aflat și Denisa Stănişor, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care are o activitate anterioară de 14 ani în instanţele argeşene.

Denisa Stănișor a subliniat problema actuală a Judecătoriei Costești: deficitul de personal. Din schema de posturi prevăzute în cadrul judecătoriei sunt vacante toate cele șase posturi, accesul la justiţie fiind asigurat prin delegarea de către CSM a trei judecători la instanța din județul Argeș. Judecătoarea a mai susținut că sediul nou construit ar putea reprezenta un avantaj pentru ca magistrații să accepte să lucreze aici.

Am speranța că, odată cu inaugurarea acestui nou sediu, atractivitatea instanţei pentru judecători va creşte şi îi asigur pe toţi cei care vor dori să îşi desfăşoare activitatea profesională la această instanță că vor beneficia de cele mai bune condiţii într-o arhitectură nouă, modernă şi prietenoasă”, a precizat Denisa Stănişor, preşedintele CSM.

La inaugurarea instanței a participat și Alina Gorghiu, ministrul Justiției, precum și multe alte persoane din sistemul judiciar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite