S-au terminat banii pentru reţetele compensate şi gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul pentru reţetele gratuite pentru tot anul s-a epuizat,iar  în prezent doar lanţurile mari de farmacii, cele care au putere financiară, mai eliberează astfel de reţete.

Casa de sigurări de Sănătate Argeş dă însă, asigurări, că situaţia se va rezolva în curând, prin suplimentarea de fonduri.


54 de milioane s-au „scurs” până acum
Pentru anul 2010, Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Argeş a primit un fond de 54 de milioane de lei pentru reţeteşle compensate şi gratuite. Suma s-a epuizat rapid şi nu de acum, ci de mai bine de o lună. Farmaciile au continuat să elibereze astfel de reţete din rezerve, dar acum, farmaciile mici au ajuns al fundul sacului. „Probleme au apărut mai ales la farmaciile de la ţară sau în farmaciile mici, dar în cele mari încă se eliberează aceste reţete”, spune Ştefan Ciocănel, directorul CAS Argeş.


Vor cere fonduri suplimentare
Pentru a acoperi nevoile oamenilor, CAS Argeş va solicita o suplimentare de fonduri pentru încheierea cu bine a primului semestru din an. „Săptămâna viitoare vin creditele de angajament. Noi am cerut o valore de 25 de milioane de lei pentru a asigura eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite până la sfârşitul acestui semestru”,a adăugat Ştefan Ciocănel, directorul CAS Argeş.


Medicamente eliberate „pe buzunarul lor”
Lanţurile mari de farmacii, cum ar fi Catena şi Sensiblu încă eliberează reţetele compensate. Farmaciile mai mici, nu. Lanţurile de farmacii dau aceste reţete din buzunarul lor deocamdată şi aşteaptă banii de la CAS. „Am căutat la mai multe famacii prin cartier, dar nu mai aveau medicamentele compensate. Numai de la Catena mi-au dat. E bine că le-am găsit până la urmă”, spune Ion Dobre, de 63 de ani, din Piteşti. Totuşi, directorul de la CAS Argeş este încrezător şi spune că cifrele arată că medicamentele compensate şi gratuite se eliberează într-un ritm normal. „Mai sunt probleme pe la farmaciile mici din cartiere, dar ciferele arată că oamenii au de unde să-şi ia medicamentele compensate şi gratuite. Nu vor fi probleme”, asigură Ştefan Ciocănel, şeful CAS Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite