Româncă sechestrată timp de cinci ani de concubin. A reuşit să scape ascunzând un bilet în pacheţelul cu mâncare al copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea a fost bătută inclusiv de faţă cu fetiţa ei FOTO: stirileprotv.ro
Andreea a fost bătută inclusiv de faţă cu fetiţa ei FOTO: stirileprotv.ro

O femeie din comuna argeşeană Rucăr, care susţine că a fost sechestrată şi bătută timp de cinci ani în casă de concubinul cunoscut pe internet, a fost salvată de poliţişti după ce a scris un bilet prin care cerea ajutor şi l-a pus în pacheţelul fiicei ei. Fetiţa a dat biletul educatoarei de la grădiniţă, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru violenţă în familie şi privare de libertate.

Andreea, o tânără de 34 de ani originară din judeţul Iaşi, a venit în Argeş în 2012, după ce l-a cunoscut pe viitorul său agresor pe internet. Femeia era căsătorită şi a venit la Rucăr cu cei doi copii, care aveau atunci 5 şi respectiv 6 ani. Ulterior, după un an, cei doi copii au fost încredinţaţi spre creştere tatălui lor.

În 2013, Andreea a născut o fetiţă şi povesteşte că partenerul de viaţă a început s-o bată la scurt timp. Femeia le-a declarat anchetatorilor că bărbatul o bătea constant şi că nu avea voie să iasă din casă decât însoţită de concubin. Tot concubinul a lăsat-o fără telefon mobil şi nu i-a permis să aibă acces la internet. Tot Andreea le-a mai declarat poliţiştilor că în casă era o cameră de supraveghere pusă de concubin şi că a fost bătută inclusiv de mama concubinului.

După cum ne-a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, ”sesizarea legată de cazul de la Rucăr a venit miercurea trecută, pe 3 octombrie. Sesizarea făcea referire la un caz de violenţă. Femeia respectivă a pus un bileţel în pachetul fetiţei, bileţel în care făcea referire la mai multe acte de violenţă ale concubinului asupra sa. Bileţelul a ajuns la educatoarea de la grădiniţă, iar aceasta ne-a sesizat pe noi. Ulterior, cercetările s-au extins şi pentru fapta de privarea de libertate, faptă ce se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani. Bărbatul are 39 de ani, este cercetat în libertate. Femeia şi fetiţa ei de cinci ani au fost internate într-un centru de ocrotire a victimelor violenţei în familie”.

Surse apropiate anchetei ne-au precizat că fetiţa de cinci ani a fost martoră în mai multe rânduri la bătăile pe care concubinul i le administra mamei ei.

„Femeia se află într-un centru din cadrul DGASPC Argeş. Ea ne-a spus că la scurt timp după ce a început relaţia cu acel bărbat au început actele de violenţă asupra ei, aceasta însemnând abuz emoţional şi psihologic, precum şi agresiune fizică”, spune Iuliana Matei, directorul adjunct al DGASPC Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite