„Rod cu spor", târgul producătorilor autohtoni. Gazda este Muzeul etnografic Golești din Argeș

0
0

Gospodarii din Argeș și împrejurimi sunt așteptați de Muzeul Golești, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2022, la „Rod cu spor", un târg care încurajează consumul produselor românești, mijlocind întâlnirea dintre producători și consumatori.

image

Conceput ca un sat românesc de secol XIX, muzeul etnografic de la Goleşti, locul care valorifică tradiţiile şi obiceiurile legate de practicarea viticulturii şi pomiculturii, prin expunerea în aer liber a gospodăriilor şi instalaţiilor tehnice ţărăneşti (întâiul muzeu dedicat acestor ocupaţii străvechi ale românilor), este, începând de vineri, 30 septembrie, locul în care cei mai harnici cultivatori din Argeș și nu numai își etaleză roadele muncii de anul acesta.

Fructe și legume, must și vin, zacuscă și dulceață

Se întâmplă, în cadrul târgului de meșteșuguri și produse tradiționale „Rod cu spor”, aflat la prima ediție, un eveniment care își propune nu doar să încurajeze consumul produselor românești, ci și să promoveze produsele autohtone, tradițiile și obiceiurilor străvechi.

Peste 70 de producători din Argeș și din județele învecinate vin cu cele mai bune produse ale lor, fructe și legume de sezon, conserve de toamnă (murături, zacuscă și dulceață), preparate din carne, lactate și brânzeturi, produse de panificație și patiserie, produse apicole, must și vin.

 Ateliere demonstrative de țesut, cusut, olărit

Iar oferta târgului e bogată nu doar în roade, ci și în meșteșuguri.

„Vizitatorii vor putea întâlni la Târg meșteri populari care vor realiza ateliere demonstrative de țesut, cusut, olărit, sculptură, păpuși, pictură pe sticlă/ lemn și cărora le vor putea cumpăra produsele autentice românești”, anunță C J Argeș, organizatorul evenimentului desfășurat sub egida Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Făgăraș.

Târgul este organizat în parteneriat cu Oficiul de Dezvoltare Montană Curtea de Argeş, Direcţia Agricolă Argeş, APIA Argeş, AFIR Argeş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş şi instituţiile de cultură Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti şi Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş.

Vineri, 30 septembrie

Ora 12.30: Suită instrumentală Doina Argeșului;
Ora 13.00: Deschidere oficială;
Ora 13.15: Moment artistic susținut de Elisabeta Turcu Juverdeanu, Doina Argeșului și artiștii Centrului Județean de Cultură și Arte; 
Ora 13.30: Vizitarea expozițiilor de meșteșuguri și produse tradiționale de către oficialitățile prezente la eveniment;
Ora 19:  Închiderea Târgului. 

Sâmbătă, 1 octombrie 
Ora 10: Deschiderea Târgului. Desfășurarea activităților specifice Târgului de produse agroalimentare;
Orele 12 – 15: Program artistic susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Arte;
Ora 19: Închiderea Târgului. Duminică, 2 octombrie 
Ora 10: Deschiderea Târgului. Desfășurarea activităților specifice Târgului de produse agroalimentare;
Orele 12 – 14": Program artistic susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Arte; Ora 17 – Închiderea evenimentului. Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite