Petre Daea a cheltuit sute de lei la Târgul „Toamna Buzoiană”. Ce bunătăți a cumpărat

0
Publicat:

A devenit o obișnuință pentru ministrul Petre Daea să dea startul Târgului „Toamna Buzoiană”, unde timp de șapte zile fermierii locali au ocazia să-și expună roadele din noua recoltă. Ministrul Agriculturii a trecut pe la standurile producătorilor, de unde și-a cumpărat dulcețuri, băuturi, usturoi, mezeluri, brânzeturi și diferite soiuri de miere de albine.

Petre Daea a făcut cumpărături de la toți producătorii. FOTO Iulian Bunilă
Petre Daea a făcut cumpărături de la toți producătorii. FOTO Iulian Bunilă

Petre Daea a fost printre primii oaspeți ai ediției din acest acest an a târgului de toamnă de la Buzău și a venit hotărât să ia la rând toate standurile producătorilor buzoieni.

În slalomul făcut printre tarabele cu bunătăți, ministrul a trebuit să și guste din produse, fiind atent ca ceea ce pune în sacoșă să fie și pe placul soției și insistând să le plătească fermierilor pentru fiecare produs ales.

Ministrul Petre Daea și-a cumpărat gemuri, băuturi naturale, fructe, dar și diverse sortimente de miere de albine. A avut buget și pentru câteva licori, brânzeturi, dar și produse de carmangerie specifice Buzăului, precum cârnații de Pleșcoi.

Daea a cheltuit câteva sute de lei pe produsele care i-au făcut cu ochiul de pe tarabe. A rămas fără bani, pe la jumătatea periplului prin târg, astfel că i-a telefonat șoferului său pentru a-i spune să-i aducă portofelul.

La „Toamna Buzoiană”, producătorii autohtoni oferă spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat. Concurența este mare, iar producătorii își îmbie clienții cu marfă frumoasă și ieftină.

Duminică, 18 septembrie, s-a dat startul unei noi ediții a evenimentului organizat de Primăria Buzău, în parteneriat cu Direcția Agricolă.

Reprezentanții Direcției Agricole Buzău spun că, în premieră, la ediția de anul acesta a târgului agro-alimentar sunt prezenți cu standuri doar producători autohtoni de legume și fructe.

„Vă asigur că vor fi doar producători locali autentici, de usturoi, de legume, pe viticultură și pomicultură, și care au trecut prin filtrul nostru”, a declarat Cosmin Florea, directorul Direcției Județene Agricole Buzău.

În fiecare zi a târgului, de la ora 17.00, vor avea loc recitaluri susținute de numeroși zeci de artiști de muzică populară. Printre aceștia se numără Maria Dragomiroiu, Constantin Enceanu, Emilia Ghinescu, Traian și Valeria Ilea, Steliana Sima și Ionel Tudorache.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite