Târgul agro-alimentar „Toamna Buzoiană”, permis exclusiv producătorilor din județ

0
Publicat:

Târgul tradițional „Toamna Buzoiană” este cel mai bun prilej pentru gospodari să își aprovizioneze cămările pentru iarnă, cu fructe, legume, produse apicole, vin sau preparate din carne.

Târgul se deschide duminică. SURSA Arhivă
Târgul se deschide duminică. SURSA Arhivă

Duminică, 18 septembrie, se dă startul unei noi ediții a evenimentului organizat de Primăria Buzău, în parteneriat cu Direcția Agricolă.

Reprezentanții Direcției Agricole Buzău spun că, în premieră, la ediția de anul acesta a târgului agro-alimentar vor fi prezenți cu standuri doar producători autohtoni de legume și fructe.

„Vă asigur că vor fi doar producători locali autentici, de usturoi, de legume, pe viticultură și pomicultură, și care au trecut prin filtrul nostru”, declară Cosmin Florea, directorul Direcției Județene Agricole Buzău.

Gospodari din tot județul sunt așteptați, în număr cât mai mare, în perioada 18 - 25 septembrie, la târgul de toamnă de la marginea orașului, mai ales că intrarea este liberă. Ei pot cumpăra marfă proaspătă și sănătoasă, de la standurile producătorilor locali, dar se pot și distra pe cinste.

În fiecare zi a târgului, de la ora 17.00, vor avea loc recitaluri susținute de numeroși zeci de artiști de muzică populară. Printre aceștia se numără Maria Dragomiroiu, Constantin Enceanu, Emilia Ghinescu, Traian și Valeria Ilea, Steliana Sima și Ionel Tudorache.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc duminică, 18 septembrie, la ora 13:00, în prezența Ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Scurt istoric al festivalului de toamnă

La Buzău, după o pauză de mulţi ani, tradiţia a reînviat în anul 2016, atunci când, în perioada 15-16 octombrie, autoritățile au organizat a XI-a ediţie a târgului, în Piaţa Daciei, sub denumirea: Toamna Buzoiană.

În anii 2017 și 2018, târgul a avut loc mai devreme, în luna septembrie, la Drăgaică. Producătorii locali au oferit spre vânzare: fructe şi legume de sezon, preparate tradiţionale din carne şi lapte, must şi vin din podgoriile buzoiene, miere şi produse apicole, dulciuri de casă, produse meşteşugăreşti şi de artizanat, iar Centrul Cultural Alexandru Marghiloman Buzău şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău au organizat spectacole folclorice cu artişti locali.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite