Rezultatele finale Evaluare Naţională 2022 Argeş. Încă trei note de 10 şi alte 492 de note mărite, după contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala gimnazială Mircea cel Bătrân - Piteşti
Şcoala gimnazială Mircea cel Bătrân - Piteşti

Au fost publicate rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională din sesiunea iunie 2022. Alţi trei elevi din Argeş au obţinut note de zece după soluţionarea contestaţiilor.

Ministerul Educaţiei a publicat joi, 30 iunie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obţinute după soluţionarea contestaţiilor de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut probele Evaluării Naţionale.
 

Alte două de note de zece la matematică şi una la română, după contestaţii

Procentul de promovare la Evaluarea Naţională, în judeţul Argeş, după contestaţii este de 84%.
 

Dintr-un total de 704 contestaţii depuse (limba şi literatura română – 414, matematică – 290), 495 de note s-au mărit (328 la limba şi literatura română şi 167 la matematică), iar 134 de note s-au micşorat (64 la limba şi litrratura română şi 70 la matematică)", precizează Dumitru Tudosoiu, inspector general IŞJ Argeş.

În judeţul Argeş, în urma soluţionării contestaţiilor, numărul mediilor de 10 (zece) a rămas neschimbat (17 elevi au avut medie maximă), în schimb, situaţia la cele două probe este următoarea:

- limba şi literatura română, 59 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestaţii, iar după soluţionarea acestora, numărul notelor de 10 este de 60;

- matematică, 150 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestaţii, iar după soluţionarea acestora, numărul notelor de 10 este de 152.

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
 

În prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 - 11 iulie. 

Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022 va avea loc în data de 14 iulie, iar în intervalul 4–5 august 2022 se va desfăşura repartizarea candidaţilor din etapa a doua.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 Rezultate record la Evaluarea Naţională 2022 în Argeş: 17 elevi cu media 10. Trei sunt de la aceeaşi şcoală 

Evaluare Naţională 2022 Argeş. Câţi elevi s-au înscris la examen | adevarul.ro

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite