Reţeta inedită de cheesecake cu vişine şi zmeură. Cât de repede poate fi pregătit desertul delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ineditul desert se pregăteşte în aproximativ o jumătate de oră
Ineditul desert se pregăteşte în aproximativ o jumătate de oră

Un desert inedit şi răcoritor, cheesecake-ul cu vişine şi zmeură este uşor de pregătit. Aveţi în total nevoie de aproximativ o jumătate de oră pentru a-l pregăti. Vă prezentăm mai jos care sunt ingredientele pentru pregătirea acestei reţete şi paşii pentru pregătirea acestui desert delicios.

Iată mai întâi ingredientele necesare pentru a pregăti cheesecake cu vişine şi zmeură: 100 grame unt, 300 grame iaurt gras, 200 grame biscuiţi populari, 250 grame mascarpone, 250 grame zmeură, 250 grame vişină, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 1 linguriţă esenţă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 1 lingură rasă de amidon şi patru foi de gelatină.

Primul pas este acela de a rupe biscuiţii populari în bucăţi mici, de a îi pune într-un blender şi de a îi mărunţi. Topiţi după aceea untul în baie de aburi.

Amestecaţi după aceea untul cu biscuiţii mărunţiţi. Puneţi un inel detaşabil, cu diametrul de 20-25 cm, pe un platou. Aşezaţi amestecul de biscuiţi cu untul şi apăsaţi bine cu mâinile. Lăsaţi compoziţia la rece. Spălaţi vişinele şi scoateţi-le sâmburii.

Următorul pas este de a pune foile de gelatină în apă rece timp de cinci minute. Amestecaţi iaurtul gras cu crema mascarpone. Adăugaţi esenţele de vanilie şi lămâie şi coaja rasa de la lămâie.

După aceea trebuie să scurgeţi de apă foile de gelatină şi să le topiţi în baie de aburi. Amestecaţi foarte bine crema de iaurt cu mascarpone şi cu gelatina topită.

Scoateţi apoi blatul de biscuiţi din frigider şi puneţi câteva linguri de cremă şi o nivelaţi, după care adăugaţi jumătate din zmeură. Puneţi alte 3-4 linguri de cremă, nivelaţi-o şi puneţi jumătate dintre vişine. Repetaţi operaţiunea pentru restul de zmeură şi vişine, între care puneţi câte un strat de cremă.

Lăsaţi apoi cheesecake-ul la frigider timp de cel puţin şase ore.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite