Reacția inspectorului școlar general din Argeș, după ce colegul lui de catedră a fost acuzat de agresiune sexuală: „A fost un șoc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai apreciați profesori ai Colegiului Național „Ion C. Brătianu” a fost arestat pentru 30 de zile după ce ar fi agresat sexual o copilă. Incidentul șocant a avut loc în incinta unității de învățământ, minora fiind elevă în clasele gimnaziale.

Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș Foto A.V.
Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș Foto A.V.

Profesorul de educație fizică și sport este coleg cu Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al IȘJ Argeș.

Îl cunoșteam evident. Suntem colegi la aceeași catedră, la același colegiu. A fost un șoc pentru mine. (…) Toată lumea e șocată și vorbește numai despre acest lucru”, spune Dumitru Tudosoiu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Cosmin M., profesorul acuzat că ar fi agresat sexual o elevă, este în vârstă de 45 de ani și este din comuna Mărăcineni (Argeș). Profesorul a fost ridicat de oamenii legi, în data de 18 martie, din incinta Colegiului.

Pentru probarea aspectelor ce fac obiectul cercetării, polițiștii au colaborat cu părinții minorei de doar 12 ani și cu reprezentanții unității de învățământ. Mai multe detalii despre acest subiect: https://adevarul.ro/stiri-locale/pitesti/profesor-de-sport-din-arges-arestat-dupa-ce-a-2348440.html

Cadrul didactic era foarte apreciat în comunitate și nu a dat niciodată nimic de înțeles că ar putea să recurgă la un asemenea gest. Era considerat ca fiind un adevărat profesionist. Profesorul este și președintele unei asociații prin intermediul căreia organiza, anual, tabere pentru copii în diverse zone ale țării.

Absolut nicio secundă nu m-am gândit că o să facă așa ceva. Nu am avut niciodată vreun semn, eu sau oricare dintre colegii mei. Niciodată nu a prezentat vreun semn sau vreo suspiciune, vreo discuție, despre situații de genul acesta”, a mai declarat Dumitru Tudosoiu.

Marți, 19 martie, Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă a profesorului pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Până la finalizarea cercetărilor, profesorului i se va suspenda contractul de muncă. „În mod sigur contractul de muncă îi va fi suspendat până când organele de cercetare penală vor dispune începerea urmăririi penale sau înaintarea dosarului la Judecătorie. Dacă se primește o sentință în sensul infracțiunii pe care a comis-o, este foarte posibil să își piardă locul de muncă și să nu mai aibă dreptul de a profesa niciodată.”, a mai precizat șeful ISJ Argeș.

Cadrul didactic acuzat are, la rândul lui, doi copii, un băiat în clasa a VIII-a și o fată în clasa a XII-a.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite