Incident revoltător la o școală din Galați. O fetiță a fost agresată sexual în toaleta școlii de un elev de 15 ani

0
Publicat:

Caz șocant la Școala nr. 11 „Mihail Sadoveanu" din Galați. O fetiță de numai 8 ani, elevă în clasa a II-a, a fost molestată sexual în toaleta școlii, de un adolescent în vârstă de 15 ani, elev al Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza".

Fetița a fost agresată sexual în toaleta școlii FOTO arhivă Adevărul
Fetița a fost agresată sexual în toaleta școlii FOTO arhivă Adevărul

Adolescentul de 15 ani a fost plasat în arest la domiciliu și este anchetat într-un dosar penal pentru corupere sexuală a minorilor. Agresiunea sexuală asupra fetiței de 8 ani s-a produs în perioada în care Școala 11 era în „Săptămâna verde".

Potrivit anchetatorilor, agresorul, fost elev al școlii, a reușit să treacă neobservat de paznicii unității de învățământ și a întâlnit-o pe hol, pe fetiță, care mergea la toaletă. A intrat peste ea în toaletă, a atins-o în zonele intime și a încercat să întrețină un raport sexual oral cu micuța.

Strigătele disperate de ajutor ale fetiței au fost auzite de un cadru didactic, care a intervenit înainte să se producă actul sexual. Conducerea școlii a alertat Poliția și, în caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a deschis un dosar penal pentru tentativă de viol inițial.

„Ulterior, în cursul cercetărilor penale desfășurate de Poliția municipiului Galați, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, s-a stabilit că nu sunt indicii temeinice că ar fi fost o tentativă de viol. Prin urmare, s-a dispus schimbarea încadrării în infracțiunea de corupere sexuală a minorilor. Față de inculpatul minor, un judecător de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 zile. Fiindcă nu au fost finalizate cercetările în caz, am cerut instanței să prelungească măsura preventivă cu încă 30 zile", a declarat procurorul Cătălin Constantinescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați pentru Pro FM Galați.

îInspectoratul Școlar Județean Galați a cerut școlii în care s-a petrecut incidentul șocant să ia măsuri urgente pentru sporirea siguranței elevilor.

„Paznicii de serviciu, care au permis accesul în școală a elevului agresor, au fost sancționați. În plus, au fost montate camere suplimentare de supraveghere video și au fost sporite măsurile de securitate în unitatea de învățământ respectivă. Așteptăm finalizarea anchetei organelor de cercetare penală, după care se pot dispune sancțiuni disciplinare față de elevul care a comis această faptă incalificabilă", a declarat pentru Pro FM, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Galați, profesorul Florin Andronic.

Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Galați i-a înscris pe ambii minori, și pe victimă, și pe autor, în programe de consiliere psihologică specială. Pentru agresor, consilierea a fost suspendată pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite