Primarul din Argeş care a dat foc primăriei a fost arestat. Judecătoria Topoloveni l-a trimis o lună după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marin Mihai Facebook

Mihai Marin, primarul reţinut joi pentru distrugerea prin incendiere a Primăriei Beleţi-Negreşti şi a unor înscrisuri, a fost trimis vineri, 17 decembrie, în arest preventiv pentru 30 de zile.

După o noapte petrecută după gratii, edilul a fost dus vineri, 17 decembrie, în faţa magistraţilor. 

"Bărbatul de 53 de ani, din Beleţi-Negreşti, reţinut în seara zilei de 16 decembrie a.c., a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni în faţa instanţei, iar Judecătoria Topoloveni a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile", precizează IPJ Argeş.

Joi seara, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un mandat de aducere a primarului Mihai Marin (53 de ani) bănuit de săvârşirea faptelor. Edilul a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 şi 259 din Codul Penal.

Oamenii legii l-au reţinut iniţial pentru 24 de ore. Cercetările continuă acum cu edilul în arest preventiv.

Cauza izbucnirii incendiului din noaptea de 12 spre 13 decembrie este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea focului. Focul a distrus clădirea instituţiei, dar şi arhiva aflată într-o clădire alăturată, în care se aflau documentele contabile ale administraţiei.

Primăria Beleţi-Negreşti fusese vizată, în perioada 2-10 decembrie 2021, de un control al Instituţiei Prefectului - Argeş. Inspectorii spun că în cadrul instituţiei au fost constatate unele probleme "nu foarte grave", dar şi existenţa unor tensiuni între edil şi secretara Primăriei.

Raportul de control nu este însă finalizat.

Unii săteni cred că primarul a încercat să-şi pună capăt zilelor

În localitate, oamenii vorbesc despre două posibile tentative de suicid după incendiul care a lăsat primăria şi fără clădire, şi fără documente, mai ales că după aceea primarul a fost de negăsit.

În noaptea de luni spre marţi (13/14 decembrie), edilul Mihai Marin a intrat cu maşina într-un parapet de beton, într-o curbă de pe DN 66 - Defileul Jiului. A fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru îngrijiri medicale, dar a dispărut şi de acolo (fără încuviinţarea personalului medical).

A fost găsit în apele râului Argeş, o noapte mai târziu, în stare de hipotermie. A fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, de unde a fost externat joi.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primăria condusă de edilul găsit în râul Argeş fusese controlată de Prefectură chiar înainte de incendiu

Primarul din Argeş, dispărut după ce primăria sa a fost incendiată, a făcut un accident în Gorj şi este iar căutat

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite