Premieră la Campionatul Naţional de Rallycross. „Doamne şi domnişoare, la volanul maşinilor de raliu“

0
0
Campionatul Naţional de Rallycross / 2021.  Foto: Ştefan Sorescu arhivă FRAS
Campionatul Naţional de Rallycross / 2021.  Foto: Ştefan Sorescu arhivă FRAS

Dueluri roată la roată, drifturi spectaculoase, motoare turate şi maşini care accelerează foarte rapid. Toate acestea vor face senzaţie la cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Rallycross, care se va desfăşura la Mioveni, la sfârşitul săptămânii 20-26 iunie 2022.

A doua etapă a Campionatului Naţional de Rallycross se va desfăşura la Mioveni, în weekendul 25-26 iunie, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv

La start sunt aşteptaţi participanţi din mai multe zone ale ţării, care se vor întrece la clasele: Juniori 1 (piloţi cu vârsta până la 14 ani), Juniori 2 (piloţi cu vârsta până la 18 ani), H1, H2, H3, H4 şi Master (piloţi cu vârsta de peste 50 de ani). 

Doamne şi domnişoare la volan

Competiţia automobilistică se desfăşoară în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Oraşului Mioveni”, la Baza Sportivă Bemo Mioveni.

“Noutatea din acest an este înfiinţarea unei clase de piloţi, juniori şi seniori, formată exclusiv din doamne şi domnişoare”, precizează Primăria Mioveni, partener al evenimentului. 

Competiţia se va desfăşura pe parcursul a două zile, în trei manşe, după cum urmează:

Sâmbătă, 25 iunie 2022  

12.00 – 16.00: Desfăşurare etapa 2 Rallycross – două manşe;
 

Duminică, 26 iunie 2022

11.00 – 14.00: Desfăşurare etapa 2 Rallycross – o manşă şi finala;

Ora 15.00 – Premierea campionatului.

A doua etapă a Campionatului Naţional de Rallycross este organizată de Asociaţia Sportivă Sprint Club, iar printre parteneri se mai numără, pe lângă Primăria oraşului: Centrul Cultural Mioveni,  Consiliul Local şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.

Au început pregătirile pentru cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Rallycross - Mioveni. Ce noutăţi aduce evenimentul
Au început pregătirile pentru cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Rallycross - Mioveni. Ce noutăţi aduce evenimentul

Podium 2021 Campionatul Naţional de Rallycross, etapa a treia, Mioveni. Foto: arhivă FRAS

Spectacol, anul trecut, la etapa de la Mioveni a Campionatului Naţional de Rallycross  

Anul trecut, Mioveniul a găzduit, în perioada 3-4 iulie, etapa cu numarul 3 din cadrul Campionatului Naţional de Rallycross, care a aliniat la start 33 participanţi, împărţiţi în 7 clase de concurs.

La clasa Juniori 1, Antonio Bucura a dominat întrecerea, fiind urmat de micuţul Ayan Zinca, pe ultima treapta a podiumului urcând Matei Susnoschi. La clasa Juniori 2 s-a impus David Nedelcu, urmat de Stefan Girleanu şi de Alexandru Susnoschi.
 

La H1 lupta a fost câştigată din nou de Mihai Pelmuş, aflat la a treia victorie din tot atâtea posibile, pe locul secund a punctat Eduard Niţu, iar bronzul i-a revenit lui Alexandru Brescan.
 

Câştigătorul clasei H2 a fost Andrei Marinoiu, secondat de Robert Boncescu, în timp ce Paul Tatu a venit pe ultima treaptă a podiumului.
 

La clasa H3, în lipsa liderului Mihai Pleşa, care a spart motorul, cursa a fost dominată de Iulian Bâscău. Treapta a doua a fost ocupată de Gheorghe Ticuţă, acesta fiind urmat de Mihai Berbecaru.


Clasa H4 a fost câştigată de Marian Tene, urmat de Gheorghe Ticuţă  şi Robert Boncescu.
 

La Master s-a impus Niţă Iancu, Alexandru Brescan şi Ioan Rogoz completând podiumul.
 

Echipa Procar Racing Pitesti a ocupat locul 1, graţie acestui succes a urcat în fruntea clasamentului, urmată de RB Racing 1 şi Sprint Club Mioveni.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Bacalaureat 2022 Argeş. Trei elevi eliminaţi pentru fraudă, la proba scrisă la Limba şi literatura română

Bacalaureat 2022 Constanţa. Peste 4.300 de absolvenţi susţin proba scrisă la Limba şi literatura română

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite