Precocitate infracţională. Copilul care a dat patru spargeri şi a furat zeci de mii de euro în mai puţin de o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bijuteriile furate au fost găsite la case de amanet din Capitală şi din Slatina FOTO: Poliţia Argeş
Bijuteriile furate au fost găsite la case de amanet din Capitală şi din Slatina FOTO: Poliţia Argeş

Patru spargeri, 350 de grame de bijuterii din aur furate, un telefon mobil şi bani, toate în valoare de 98.000 de lei, este bilanţul unor furturi comise de un minor din localitatea argeşeană Ştefăneşti. Silviu Ionuţ Tinca are 17 ani şi a dat patru spargeri în mai puţin de o săptămână. Minorul a furat inclusiv bani din cutia milei de la o biserică.

Minorul a fost arestat la scurt timp după comiterea spargerilor, iar după câteva zile au fost reţinuţi şi doi tineri, de 27, respectiv, 28 de ani, l-au ajutat pe spărgător să valorifice bunurile furate. Bijuteriile furate au fost găsite după mai multe zile de cercetări la sediile unor case de amanet din Capitală şi din judeţul Silviu Ionuţ Tinca avea experienţă în spargeri, dovadă în acest sens stând şi faptul că a intrat în casele oamenilor şi nu s-a încurcat cu bunuri voluminoase, pe care nu le putea valorifica repede, ci a luat bani, bijuterii din aur şi un telefon mobil, toate, în valoare de 98.000 de lei. Acesta a spart casa unui medic cardiolog, dar şi biserica din Ştefăneşti, furând din cutia milei 500 de lei. Minorul a furat, în total, pe lângă bani, nici mai mult, nici mai puţin de 350 de grame de bijuterii din aur, ceasuri, inele, cercei, lănţişoare şi brăţări.

După comiterea spargerilor, nu a dus bunurile acasă la el, ci la doi complici: Silviu Andrei T., de 27 de ani, şi Nicolae Adrian R., de 28 de ani, ambii, tot din Ştefăneşti. Aceştia din urmă şi-au dat seama că, dacă vor duce bijuteriile la case de amanet din Piteşti, poliţiştii le vor da de urmă. De aceea, s-au dus şi au amanetat aurul în Bucureşti şi la Slatina. Pe numele celor doi complici au fost întocmite dosare penale sub acuzaţia de tăinuire, fiind cercetaţi în stare de libertate. Oamenii legii au reuşit să recupereze bunurile furate, toate fiind înapoiate păgubaşilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite