Poliţist călcat cu maşina de un şofer care a refuzat să prezinte actele. De ce fugea bărbatul care a acroşat şi un alt om al legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto facebook Poliţia Română
Foto facebook Poliţia Română

Doi poliţişti din Argeş au ajuns la spital după ce au încercat să legitimeze un individ. Bărbatul, reţinut acum pentru ultraj, avea permisul suspendat şi a încercat să fugă de oamenii legii.

Incidentul s-a petrecut pe 24 aprilie, în jurul orei 16.00. Echipajul format din cei doi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi efectua activităţi specifice de control rutier, pe raza comunei Poiana Lacului. Unul dintre oamenii legii a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Poiana Lacului.

"Bărbatul a refuzat să prezinte poliţiştilor documentele personale şi ale autoturismului, efectuând manevra de mers înapoi şi, ulterior, a demarat în viteză, cu intenţia de a se sustrage controlului. În timpul acestor manevre, conducătorul auto a călcat cu roata maşinii pe unul dintre poliţişti şi l-a acroşat cu autoturismul pe celălalt poliţist", precizează, miercuri, IPJ Argeş.

În urma incidentului, persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior, bărbatul a fost identificat, iar din verificările efectuate de poliţişti, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

"În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin.(2) din Codul Penal", precizează IPJ Argeş.

 Reţinut pentru 24 de ore   

Luni (26 aprilie) în baza mandatului de aducere emis de procurorul de caz, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului l-au condus pe bărbat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Individul a fost audiat, iar procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea specială a mănăstirii ce găzduieşte moaştele unui sfânt ocrotitor al familiei şi cea mai veche lespede funerară a unui domnitor român

Toţi candidaţii la şefia Poliţiei Rutiere Argeş au picat examenul. Nimeni nu a reuşit să obţină nota 7

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite