Piloţii de raliu se întrec la Bradu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piloţii s-au întrecut la Bradu pentru marele titlu de campion
Piloţii s-au întrecut la Bradu pentru marele titlu de campion

Pe pista din zona Podeanca, din comuna Bradu se vor întrece cei mai buni piloţi din ţară, în lupta pentru titlul de campion naţional la Rally Cross.

Ultima etapă a Campionatului Naţional de Rally Cross are loc astăzi şi mâine pe pista din zona Podeanca, din comuna Bradu. Cei mai buni piloţi au luat deja startul în cursa pentru titlul de campion, aceasta fiind etapa decisivă în lupta pentru trofeul mult râvnit.


Motoarele de sute de cai putere, turate la maximum au răsunat pe câmpul din comuna Bradu, spre satisfacţia împătimiţilor de automobile. Suprafaţa pe care concurenţii au rulat a fost macadamul, terenul accidentat făcând ca spectacolul oferit de piloţi să fie unul senzaţional, cu multe viraje spectaculoase. Lungimea de tur a fost de 1200 metri.


Trei piteşteni în cursa pentru titlu

“Deocamdată s-au înscris 15 echipaje din Piteşti, Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Braşov. Din Piteşti participă şase sau şapte echipaje. La echipaje se pat pentru supremaţie ProCar Racing Team din Piteşti şi Sprint Club din Mioveni. Startul s-a dat la ora 12 cu calificări, manşa 1 şi 2, iar mâine, la ora 10 – manşa 3, finalele şi festivitatea de premiere. ”, a declarat Iancu Niţă, organizator.


Automobilele admise la acest concurs sunt cele tip H1, cu capacitate cilindrică mai mică de 1400 cmc, H2 – între 1401 şi 1600 cmc, H3, între 1601 şi 2000 cmc şi H4 – peste 2000 cmc şi cele 4x4.


Trei piteşteni au intrat în lupta pentru titlu, la categoria 2000 cmc fiind înscris Mihai Pleşa, la 1600 cmc Florinel Tincescu, iar la juniori Dan Ionescu.
Favoriţii la titlul de campion naţional, la categoria de 2000 de cmc sunt Petre Costache, Mihai Pleşa şi Robert Visa, ocupanţii primelor locuri din clasamentul general, iar la junior Emil Boroş, Daniel Ionescu şi Bogdan Cornea.


Mâine de la ora 10.00 vor avea loc ultimele două etape, iar la ora 15.00 se vor decerna premiile în cadrul festivităţii de premiere.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite