Peste 8.000 de argeşeni  din categorii vulnerabile vor primi tichete sociale pentru mese calde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:I nstituţia Prefectului Argeş
Foto:I nstituţia Prefectului Argeş

Instituţia Prefectului Argeş a recepţionat joi 8373 de tichete sociale pentru mese calde, sub formă de carduri electronice, care vor ajunge la persoane din categorii defavorizate.

În perioada imediat următoare, reprezentanţii Primăriilor din judeţ vor ridica de la sediul Instituţiei Prefectului tichetele electronice şi le vor distribui persoanelor beneficiare. Tichetele sociale sunt oferite de Guvernul României şi sunt finanţate din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 

Programul este implementat în judeţul Argeş de Instituţia Prefectului. Astfel, vor fi  acordate tichete sociale pentru masă caldă, în valoare de 180 lei, persoanelor aflate în categorii vulnerabile - bătrâni cu venituri mici şi oameni fără adăpost. 

Cine primeşte tichete

Sunt eligibili să primească tichete pentru masă caldă, persoanele care au cel puţin 75 de ani şi care primesc diverse indemnizaţii de la Casa de pensii, dar care au o valoare mai mică sau egala cu pensia minimă, în valoare de 800 de lei în prezent, precum şi persoanele, familiile fără adăpost, inclusiv cele care au fost evacuate, dar şi familiile cu copii, fără domiciliu stabil, în special cele monoparentale.

Tichetul social pe suport electronic pentru mese calde are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii.

Vă mai recomandăm şi:

Comuna din Oltenia care dă un sfert din tutunul României. Care este profitul la hectar al cultivatorilor

Peste 4 tone de tutun, confiscate de poliţişti de la o grupare infracţională

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite