Parchetul General confirmă că s-a autosesizat după interviul din Adevărul şi că îl cercetează pe deputatul Cătălin Rădulescu pentru tulburarea liniştii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a autosesizat după interviul acordat cotidianului Adevărul de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea liniştii publice. Deocamdată, cercetarea este in rem. Pe rolul Parchetului mai sunt trei sesizări privindu-l pe deputatul Rădulescu, legat de regimul armelor şi muniţiilor.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat pentru Adevărul că Parchetul s-a sesizat din oficiu după declaraţiile făcute de către deputatul Cătălin Rădulescu în cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul Adevărul. Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ a deschis un dosar pentru tulburarea liniştii publice legat de afirmaţiile făcute de către deputatul Rădulescu. Deocamdată se fac cercetări cu privire la faptă (in rem), ne-au precizat reprezentanţii Parchetului.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş, a spus într-un interviu acordat pentru cotidianul Adevărul că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii, acolo? N-au treabă? N-au serviciu? N-au copii?”. Mai mult, el a ameninţat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi e pregătit să o folosească din nou.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, procuror Dinu Dumbravă, a declarat că trei persoane au depus sesizări pe e-mail împotriva deputatului Cătălin Rădulescu, după afirmaţiile făcute într-un interviu acordat jurnaliştilor „Adevărul“.

În cele trei solicitări se cere să se verifice în ce bază legală deţine deputatul Cătălin Rădulescu o armă de asalt. Cele trei plângeri au fost trimise la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cea care are competenţă în acest caz, deoarece deputatul Rădulescu este membru al Parlamentului.

Într-un comunicat remis de către Biroul de presă al Poliţiei Argeş se precizează că ”Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a autosesizat şi desfăşoară activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor”.

„Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (…) Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. (…) Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale”, a declarat printre altele deputatul Cătălin Rădulescu pentru Adevărul.

Deputatul Cătălin Rădulescu a fost condamnat, în decembrie 2016, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite