Operațiune dificilă pentru salvarea unui pisoi. Planul ingenios la care au apelat pompierii

0
Publicat:

Pompierii argeșeni au intervenit sâmbătă pentru salvarea unui pui de pisică ajuns într-un canal, la mare adâncime. Operațiunea n-a fost nici pe departe simplă. Salvatorii au apelat la un plan ingenios ca să-l scoată în viață.

Salvatorii. FOTO ISU Argeș
Salvatorii. FOTO ISU Argeș

Cel care a cerut ajutorul pompierilor este proprietarul animalului.

Încă de la primele ore ale dimineții, alarma a sunat la Punctul de Lucru Stolnici, anunțând că un pisoiaș curios și aventuros are nevoie de ajutorul salvatorilor. Nu era cu mult trecut de ora 06:00, când proprietarul acestuia l-a auzit mieunând speriat dintr-un canal aflat în gospodărie”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Misiunea a fost dificilă. FOTO ISU Argeș
Misiunea a fost dificilă. FOTO ISU Argeș

Extragerea puiului de pisică a fost o misiune mai grea decât se așteptau.

Diametrul mic al canalului și adâncimea mare la care se afla animalul au făcut ca acțiunea să fie foarte dificilă. Cel mai bun plan adoptat a fost să înnoade niște furtunuri în care au pus hrană pentru pisoi, după care le-au coborât în canal”, explică ISU Argeș.

„Misiune îndeplinită!”

Planul a funcționat, iar pisoiul s-a prins de furtunuri.

„Cel care a fost protagonistul acestei salvări a fost colegul nostru Valentin, care a reușit să aducă puiul de pisică în siguranță la suprafață și să-l predea proprietarului. Și de această dată am putut spune, misiune îndeplinită!”, a transmis Inspectoratul.

Misiunea a reușit FOTO ISU Argeș
Misiunea a reușit FOTO ISU Argeș

Amintim că, în aprilie, o pisicuță care a fost captivă mai bine de două săptămâni pe fundul unei fântâni secate din comuna Smeeni, județul Buzău a fost salvată de pompieri după ce un copil a auzit mieunatul din puț și a anunțat tatăl iar acesta a sunat mai departe la 112.

În toamna anului trecut, pompierii militari din Aiud au intervenit cu o autoscară mecanică, pentru salvarea unei pisici blocate într-un brad şi pe care, ulterior, au adoptat-o, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite