Pisică salvată dintr-o fântână în care a fost captivă peste două săptămâni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pisică a fost captivă mai bine de două săptămâni pe fundul unei fântâni secate, foarte adâncă, din comuna Smeeni, județul Buzău. Salvarea animăluțului a venit, duminică seară, după ce un copil a auzit mieunatul din puț, și-a anunțat tatăl iar acesta a sunat mai departe la 112.

Intervenția pompierilor buzoieni a început după lăsarea întunericului, la mai puțin de o oră după primirea unui apel la 112 care indica prezența unei pisici într-o fântână de peste zece metri adâncime. Misiunea avea să fie una dificilă din cauza gunoaielor și a crengilor care blocau accesul în puț.

Sătenii spun că în ultima vreme au tot auzit zgomote făcute de mâța căzută în fântână, însă nu au avut curajul să sune autoritățile de teamă să nu fie luați în râs, scrie smeeni.com. Pompierii au ajuns duminică la intervenția de salvare, dotați cu echipamentul adecvat, după ce au fost mobilizați de un copil de 11 ani care și-a implorat tatăl să sune la 112.

Un localnic mărturisește că ar fi ajutat animăluțul să supraviețuiască în cele două săptămâni de captivitate în puț, cu apă și bucăți de mezeluri coborâte cu găleata. Tot el susține că pisica a fost aruncată în fântână de un individ și că ar fi fost tentat de câteva ori să intre după ea: „I-am băgat mâncare, apă, și așa a rezistat. Am vrut să mă bag acolo, legat cu o șufă, dar nu a avut cine să mă țină”.

image

Pompierii au coborât de mai multe ori în fântână pentru a-și face loc până la nivelul în care bănuiau că este înțepenită pisica. Au reușit să o ademenească și apoi să o scoată teafără la suprafață, după o oră de eforturi. „Era în găleată. Acum o să-i dăm să mănânce. E slăbită și deshidratată, dar pare vioaie”, sune pompierul care a scos pisica din fântână.

La finalul operațiunii de salvare, pisica a fost adoptată de familia copilului care a sunat la 112. Pompierii ne sfătuiesc să nu ezităm în situații de acest gen și să cerem ajutorul autorităților.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite