Musceleanul colecţionar de ii tradiţionale prins în incendiul din Colectiv se simte mai bine. Zeci de prieteni se roagă să se întoarcă acasă cu bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Marius Frătoaica, un pasionat colecţionar de ii din Argeş, prins în infernul din Clubul Groazei, se află încă internat într-un spital din Bucureşti. Prietenii anunţă pe pagina sa de Facebook că are toate şansele să-şi revină şi-l aşteaptă acasă.


Vineri seara, Marius se afla în Colectiv. A fost rănit în iadul care a cuprins clubul bucureştean, dar a reuşit să scape cu viaţă.

“A ieşit de acolo şi se salvează acum cum poate”, scrie o prietenă pe pagina de facebook a lui Marius. 

Pentru cei care-l cunosc mai puţin pe colecţionarul argeşean, Oana Ursache povesteşte pe reţeaua de socializare despre pasiunea lui Marius.

“Are un mic magazin de ii autentice, pe care le adună în weekend, mergând împreună cu asociatul lui prin sate uitate, deschizând porţi pe care nu le mai deschide nimeni, de la case care adăpostesc oameni uitaţi de timpuri, e profesor de istorie, de fapt, Marius, şi deschide cufere cu cămăşi de nuntă, sau cu marame, sau cu costume de mireasă, minunăţii pe care le recuperează cu religiozitate, se aşează pe laiţe şi le ascultă povestea, el vinde ii cu poveştile lor, care, când a fost cusută, de către cine, când a fost purtată, din ce gospodărie vine, din ce sat, sunt lucruri pe care le ţin acum în mână cu adoraţia cu care aş răsfoi un manuscris al lui Cantemir”, scrie Oana Ursache pa pagina lui Marius, administrată de un alt prieten.

“Noi nu învăţăm niciodată nimic. Dar ce frumos ne cărăm îngerii răniţi!”

Marius Frătoaica este de Câmpulung, dar locuieşte în Bucureşti. Are prieteni mulţi şi acasă, şi în capitală. Mesajele de solidaritate şi de încurajare pentru Marius curg pe reţeaua de socializare. 

“M-a cutremurat un gând că ai putea fi tu cel rănit. Multa sănatate! Te asteptăm să postezi că eşti sănatos! Curaj, suntem alături de tine!” scrie şi Viorica Popa pe pagina lui Marius.

“Sănatate din tot sufletul şi putere de la Bunul Dumnezeu să treceţi peste această cumplită cumpănă!”, îi urează şi Corina Dragomir.

“(..) Nu mă duce capul cum aş putea ajuta altfel pe Marius şi pe toţi ceilalţi, pe medicii care dau telefoane disperate să facă rost de sânge, scriu textul ăsta ca să ştie cei rămaşi că avem nevoie de poveştile lor, ca să ştie cei care au plecat că aripile pe care le-au lăsat în Colectiv, le-am adunat noi de pe jos, le-am scuturat de cenuşă şi ni le-am pus, ne vin bine şi funcţionează, o să ne ridicăm la cer ca să îi căutăm şi să vedem cum o mai duc.

Ce bine ar fi să putem spune că nu o să se mai repete! Că ne-am învăţat lecţia! Noi nu învăţăm niciodată nimic. Dar ce frumos ne cărăm îngerii răniţi!”, mai scrie Oana Ursache pe pagina lui Marius de Facebook.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite